Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zondag 22 september 15.30 uur - 17.30 uur

LIT!

'Alleen al in dit land heeft dr. Alzheimer tweehonderdtachtigduizend klanten, plus iedereen die het met zijn fratsen te stellen heeft. Echtgenoten, kinderen, vrienden. Grof gerekend een miljoen mensen: de grootste stad van Nederland is kleiner dan de stad van dr. Alzheimer.'
- Toine Heijmans, de Volkskrant.

LIT! Is een nieuwe serie over boeken: ontmoet schrijvers, kom meepraten!

Alzheimer
In de nieuwe serie over boeken LIT!, een samenwerking met het Almeerse diversiteitsplatform Avanti, gaat het deze tweede editie over Alzheimer. Het is een ziekte die velen treft en moeilijk te vatten is. Twee Nederlandse auteurs publiceerden er recentelijk over: Toine Heijmans en Clairy Polak. Vanmiddag gaan we met ze in gesprek.

Nieuwe vriend
In Met mijn vader is niks mis schrijft Toine Heijmans onnavolgbaar en uiterst liefdevol over zijn vader en diens nieuwe vriend, dr. Alzheimer. Heijmans’ veelgeprezen columns in de Volkskrant vormen samen een reis door het vergetelrijk. De gerenommeerde journalist en presentator Clairy Polak wijdt haar debuutroman aan een liefde – haar liefde – die geteisterd wordt door Alzheimer. Voorbij, voorbij is een bijzonder, compassievol boek over afscheid nemen.

Info
Vanaf 15.30 uur
Prijs regulier: € 7,50
Prijs 65+, CJP, bibliotheekpas: € 5
CorrosiaPas: gratis