Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • vrijdag 13 september 20.00 uur - 21.40 uur

Visages Villages (12+)

De 89-jarige regisseur Agnès Varda (dit jaar overleden) en de 34-jarige kunstenaar JR zijn dikke vrienden. Dat leeftijdsverschil van 55 jaar? Pas de problème. Gewapend met een filmcamera en mega-fotoprinter op wielen trekken ze van dorp naar dorp om Franse mensen te portretteren.

Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken.

Visages Villages (faces places) won op het filmfestival van Cannes 2017 de l ’Œil d’or voor beste documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, is in Nederland op het IDFA in première gegaan.

Info
Prijs toegangskaarten avondvertoning: € 7,00 (inclusief consumptie na afloop van de film). Toegang voor CorrosiaPashouders is gratis (exclusief consumptie na afloop).
Café Roest biedt een daghap voor € 7,50 (exclusief film) tussen 18 en 20 uur. Je kunt hiervoor reserveren per mail of door te bellen naar: 088 3232121.

Broodje Film
Deze film is ook om 11 uur 's ochtends te zien inclusief lunch. Meer informatie vind je hier.