Ga direct naar inhoud

Programma

  • vrijdag 23 augustus 21.30 uur - 23.59 uur

Openluchtfilm

Waan je in Italië!

Vrijdag 23 augustus verandert de Markt in een Italiaanse piazza. Met de Openluchtfilm houden we het vakantiegevoel nog wat langer vast en reizen we af naar het land van fantastisch eten, beeldschone kunst en een imposante filmgeschiedenis.
Kom lekker vroeg aanwaaien voor gezelligheid en een voorprogramma met muziek, hapjes en drankjes. De film begint na zonsondergang.

De jaarlijkse Openluchtfilm is een initiatief van de nieuwe bibliotheek en Corrosia Theater, Expo & Film.

Stem mee
Vanaf 1 juli tot 1 augustus kun je via Facebook stemmen op jouw favoriet uit
vier filmtitels. De film met de meeste stemmen wordt eind augustus vertoond op de Markt in Almere Haven, op die hopelijk zwoele zomeravond.
Kom lekker vroeg aanwaaien voor gezelligheid en een voorprogramma met muziek, hapjes en drankjes.
Stemmen kan hier >>

La Grande Bellezza (Paolo Sorrentino, 2013) 12+
Drama over het decadente leven van de beau monde van Rome. Een 65-jarige journalist heeft in zijn jonge jaren een eenmalig literair succes gehad en sindsdien nooit meer een roman geschreven. Gaandeweg wordt hij geconfronteerd met de leegte van het mondaine nachtleven en probeert hij op een andere manier zingeving en schoonheid te vinden in zijn leven.

A Bigger Splash (Luca Guadagnino, 2015) 12+
Een Amerikaans koppel, bestaande uit een zangeres die haar stem kwijt is en een veel jongere filmmaker, gaan op vakantie in het zuiden van Italië. Plotseling krijgen zij bezoek van de ex van de zangeres, met zijn bloedmooie dochter. Dit zorgt voor veel onderlinge spanningen in deze al broeierige zomerfilm. Van de regisseur van Call me by your name.

Perfetti Sconosciuti (Paolo Genovese, 2016) AL
Komedie over een etentje met drie bevriende stellen en een gescheiden vriend met een rampzalig experiment. Wat gebeurt er als elk inkomend bericht of telefoontje wordt gedeeld en er zo explosieve geheimen boven tafel komen?

A Casa Tutti Bene (Gabriele Muccino, 2018) 6+                                              Feelgooddrama over een niet al te sympathieke familie die tijdens een 50-jarig huwelijksfeest op een eiland strandten als de veerboot niet meer vaart door een storm. Dit zorgt ervoor dat de onderlinge verhoudingen flink op scherp worden gesteld en oud zeer weer naar boven komt. Kan de familie deze relationele storm overleven?

Corrosia Square
Corrosia Theater, Expo & Film vindt het belangrijk dat het centrum van Almere Haven levendiger wordt, en treedt daarom naar buiten met een artistieke zomerprogramma op de Markt: Corrosia Square. Andere evenementen zijn Expo voor 1 dag en Corrosia Danst op 14 september.

Toegang is gratis!