Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 28 mei 20.30 uur - 22.00 uur

Abattoir Fermé / Maja Westerveld - Drek

Abattoir Fermé – Drek

ODE AAN DE ZONDERLING

Grote drommen mensen in deze wereld kijken toe hoe het leven in een rottempo aan hen voorbijsnelt. Een van die mensen is Mevrouw.

Wekker gemist
Het is de belangrijkste dag uit het leven van Mevrouw. Straks wordt haar Document, een handleiding voor het Bestaan, feestelijk voorgesteld. ‘Zal je net zien’, denkt Mevrouw als ze, uitgerekend vandaag, lang na de wekker wakker wordt. Ze probeert de schade in te halen, maar de dag, de wereld, de hele kosmos is al begonnen zonder haar. Met lede ogen ziet ze toe hoe haar plek is ingenomen door een net iets slankere versie van zichzelf. Met net iets vollere borsten. Die vol overgave van háár leven geniet.

Trip door drek
Drek is een solovoorstelling van theatermaker en schrijfster Maja Westerveld. Een spitse, razendsnelle en ontsporende monoloog, geschreven en gespeeld door een thirtysomething met beide hakken stevig in de drek van de actualiteit. Een ode aan de sukkel, de zonderling, de doodnormale en de uiterst gemiddelde medemens.

‘Een heerlijke trip in een rijk, bezielde en met humor doorspekte taal’, schreef de Vlaamse pers.
'Een surrealistische nachtmerrie waarvan het onderbuikgevoel nog lang blijft nadreunen', volgens de Nederlandse pers.

Klein maar dapper
Maja Westerveld houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale. Sinds vorig seizoen maakt Westerveld deel uit van de artistieke kern van het Vlaamse gezelschap Abattoir Fermé.

Na afloop: Ontmoet de Makers!

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14

Buffet
Kom voor de voorstelling gezellig eten bij Corrosia. Het buffet wordt verzorgd door Milou Meier van The Messy Kitchen. Milou kookt graag zielverwarmende gerechten die gedeeld kunnen worden, want eten verbindt ons. En wat is er nou leuker dan samen lekker eten.

Aanvang buffet: 18.30 u

Menu
Linzensoep
Bietensalade met vijg en feta
Gehaktballetjes in dadel-tomatensaus
Couscous met mediterrane groenten
Pasteitjes met olijven en feta
Sinaasappel-kardemomtaart

Het buffet kost € 12,50 en kan worden gereserveerd door te mailen naar reserveren@corrosia.nl onder vermelding van uw naam, aantal personen en eventuele allergieën.