Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 7 mei 20.30 uur - 22.00 uur

Urland - Urlaub

OP VAKANTIE MET URLAND

Onze samenleving is overprikkeld en vermoeid. Dus Urland gaat op reis, op zoek naar de zin van het niets. Zij nemen mee: hun lievelingsmuziek, lekkere kostuums en oervader Nietzsche.

Recreatiehorror
Als performancecollectief Urland schrijft dat ze een ‘Italo-Disco-recreatiehorror in de sneeuw’ gaan maken, weet je al dat dit geen alledaags toneelstukje gaat worden. Drie vrienden zijn welgebruind en blond op wintersport, maar er wordt niet gelachen. We voelen een magnetische leegte. Een zwart gat. Dark matter. Dit is de Danteske ontspanningshel. Rust wordt onrust. We weten echt niet meer hoe we moeten leven. We hebben echt teveel slechte films gezien. We hebben echt teveel echte films gezien. Teveel waarheid, teveel onwaarheid, teveel bronnen, teveel data, teveel toegang, teveel vrienden… We moeten er even tussenuit, echt!

Urland
Urland is een in Rotterdam gevestigd performancecollectief, in 2010 opgericht in Maastricht. Ze proberen de grenzen en codes van het theater op te rekken en zijn gefascineerd door de digitale media; ‘Urland gelooft in live art in digital times’, zoals ze zelf zeggen. Ze treden op in theaters, clubs en op festivals. Urland heeft zich aan Theater Rotterdam verbonden voor een meerjarige samenwerking.

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14