Ga direct naar inhoud

Programma

  • zaterdag 6 juni  - zondag 7 juni 12.00 uur - 23.00 uur

Enter Almere Haven 2020

Corrosia Theater, Expo & Film gaat de wijk in met Enter Almere Haven
Almere Haven krijgt een nieuw kunstenfestival: Enter Almere Haven. Onder aanvoering van inwoners uit Almere werkt het eigentijdse kunstencentrum Corrosia Theater, Expo & Film twee jaar lang toe naar een tweedaags festival dat in juni 2020 gelijktijdig in drie wijken van Almere Haven, het oudste stadsdeel van Almere, plaatsvindt. Het format is uniek, ook voor de rest van Nederland. Het festival wordt in nauwe samenspraak met Corrosia Theater, Expo & Film door niet-professionele cultuurmakers, inwoners uit Almere, geprogrammeerd, geproduceerd en gepromoot. Het kent straks varianten in Centrum, De Wierden/Laren en De Meenten/Grienden, de drie zogenaamde kuststrook-wijken van stadsdeel Almere Haven. Corrosia en de Markt in Haven worden het festivalhart. Dit participatietraject begint in februari 2019 en loopt tot dat het festival plaatsvindt in juni 2020.

Het traject
Voor de zomer van 2019 stelt een redactieraad van Almeerders een multidisciplinaire kunstcatalogus samen op basis van een open call die Corrosia uitzet in de Nederlandse, Vlaamse en Almeerse professionele kunstwereld. De redactieraad scout ook de leden voor de drie wijkteams. Na de zomer van 2019 kiezen deze wijkteams elk hun eigen favorieten uit de catalogus en gaan ze plannen maken voor de aankleding, de promotie, de productie en de contextprogrammering van hun festival. De enige opdracht die ze van Corrosia meekrijgen: dring door tot in de vezels van je buurt. Programmeer waar je maar wilt (van privé-keuken tot strandje) en bedenk hoe je met je programma en promotie zoveel mogelijk verschillende leeftijden en culturen kunt enthousiasmeren voor Enter Almere Haven. Het festival vindt plaats op 6 & 7 juni 2020 en krijgt drie totaal eigen gezichten: in Centrum, De Wierden/Laren en De Meenten/Grienden.

Wil je onderdeel zijn van Enter Almere Haven? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar enter@corrosia.nl met het onderwerk Bijdragen aan Enter. Kijk hier voor meer informatie >>