Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 21 maart 19.30 uur - 22.30 uur
  • donderdag 28 maart 19.30 uur - 22.30 uur

Filmkijkclub Almere 2019

Waarom brengt een goede film je in vervoering? Wil je meer weten over hoe dat zit, kom naar de workshops van scenarioschrijver voor film en televisie Marcel Lenssen, tevens vaste schrijver van Corrosia’s buurtsoap De Wasserette, al jaren een hit in Almere Haven.

Na het kijken van de film onderzoek je samen de wereld achter vier moderne filmklassiekers. Door te ontleden hoe een verhaal is opgebouwd, welke stijlmiddelen worden gebruikt of hoe dialogen werken, ontdek je hoe de film jouw gevoelens stuurt of je prikkelt tot nadenken. De films zijn heel verschillend: van een liefdestragedie en een kunstsatire, tot een plattelandsdrama en een familiedrama.

Donderdag 7 maart: Blue Valentine - Derek Cianfrance (2010)
Cindy en Dean waren ooit smoorverliefd op elkaar, maar nu dreigt hun huwelijk langzaam uiteen te vallen. Om hun uitgebluste huwelijk een boost te geven boekt Dean een hotelkamer. Ondanks dat ze zich afzonderen van de buitenwereld, bloeit de liefde niet op maar wordt hun relatie alleen maar meer onder spanning gezet. Jarenlange frustraties borrelen naar boven en maken de situatie steeds ongemakkelijker en venijniger.

Donderdag 14 maart: The Square – Ruben Östlund (2017)
De curator van een befaamd museum is verantwoordelijk voor een nieuwe installatie die bezoekers aanspoort tot altruïsme. Als de bezoekersaantallen flink tegenvallen, schakelt hij een pr-bureau in om meer reclame te maken. De publiciteitscampagne loopt alleen helemaal uit de hand en veroorzaakt onvoorziene publieke opschudding die de hypocrisie van de media blootlegt.

Donderdag 21 maart: The Rider – Chloé Zhao (2017)
De jonge rodeorijder Brady staat na een ongeluk voor de keuze: stoppen met wat hij het liefste doet, op of doorgaan met gevaar voor eigen leven. Brady moet rust nemen, maar is koppig en wilt terug in het zadel. Ondertussen vergokt vader Wayne Blackburn het geld dat eigenlijk voor het huishouden en de paarden bestemd is. Samen met zijn verstandelijk beperkte zusje Lilly maakt Brady er het beste van.

Donderdag 28 maart: Foxtrot – Samuel Maoz (2017)
Michael en Dafna krijgen te horen dat hun zoon Jonathan is omgekomen tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. Kort daarna blijkt het niet om hun eigen zoon te gaan, maar om een andere soldaat met dezelfde naam. Terwijl Michael eist dat het leger zijn zoon naar huis stuurt, probeert Jonathan de verveling bij de grensbewaking te doorbreken.

Aanmelden? Stuur een mail naar: reserveren@corrosia.nl 

Strippenkaart: € 50 / bibliotheekpas € 45 / Corrosiapas € 40
Losse kaarten: € 15 / € 12,50 (kortingspassen) 

Alle tickets zijn incl. een consumptie in de pauze