Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 9 maart 20.30 uur - 22.00 uur

ICK - ZIEL | ROUH

ZWIER LANGS MOORSE SFEREN

Het is simpel: deze ontmoeting tussen hedendaagse dans en muziek uit Al Andalus mag je niet missen.

Ziel
De dansers van het Amsterdamse stadsdansgezelschap ICK, zangeres Karima El Fillali en de zes muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest vinden elkaar in hun zoektocht naar schoonheid, overgave en opstand. Hier voel je wat het woord ‘ziel’ betekent. Componist en arrangeur Abderrahim Semlali maakte een eigen interpretatie van drie verschillende Andalusische muziekstijlen: tarab, sufi en chaabi. Zwier in drie delen, gemaakt door drie verschillende choreografen, langs Moorse sferen en stijlen.
Emio Greco en Pieter C. Scholten
Dit Italiaans-Nederlandse choreografenduo, tevens de artistiek leiders van het Amsterdamse stadsdansgezelschap ICK, gaat terug naar de essentie van hun eigen werk: de ademhaling. Dit basisprincipe geeft richting en structuur aan de choreografie en zorgt voor een organische connectie tussen alle performers op het podium. El Fillali zingt een stuk uit het oeuvre van Oum Kalthoum (1904–1975), een beroemde en zeer geliefde zangeres uit de Arabische wereld.

Nacera Belaza
De Algerijnse Belaza vraagt om complete overgave van de dansers. Vergeet wat je weet en geef je over, is de opdracht die ze krijgen. Ze moeten op zoek gaan naar een connectie met de
muziek via het lichaam waarbij alle gedachtes losgelaten worden. Zo creëert ze een gevoel van oneindigheid: in de beweging, het lichaam, tijd, ruimte en muziek. Een trance die ook het publiek kan voelen.

Vincent Colomes
Voor de derde bijdrage aan het programma gebruikt de Fransman Colomes principes uit de flamenco, zonder dat zijn choreografie een flamencostuk wordt. Hij speelt met accenten, ritmes en intenties die verwijzen naar de bewegingstaal van flamenco en werkt tegelijkertijd met de gedeelde achtergrond die de dansers en hij hebben in hedendaagse dans. In lijn met de herkomst van de muziek creëert hij een lichtvoetige choreografie waarbij speelsheid en interactie tussen de dansers centraal staat.

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14
na afloop: Ontmoet de makers!