Ga direct naar inhoud

Programma

  • vrijdag 3 mei 21.00 uur - 22.20 uur
  • zaterdag 4 mei 21.00 uur - 22.20 uur

Theatergroep Suburbia - Theater na de Dam 2019

Verloren vader
Tom Lanoye

Corrosia en Theatergroep Suburbia doen dit jaar weer mee met Theater na de Dam. Theater Na de Dam geeft elk jaar een opdracht aan een toneelschrijver voor een nieuwe theatertekst over de Tweede Wereldoorlog. Eerdere schrijvers waren o.a. Rik van den Bos, Rebekka de Wit en, afgelopen editie, Arnon Grunberg. Dit jaar zal de Belgische schrijver Tom Lanoye een nieuwe tekst schrijven voor Theater Na de Dam, over een oud-strijder die door zijn voortschrijdende dementie steeds minder zeker wordt van zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Wat is er echt gebeurd, en wat was zijn rol ook weer?

Deze tekst, getiteld Verloren vader, wordt op 4 mei om 21.00 uur in heel het land gelijktijdig door verschillende gezelschappen en theatergroepen voorgelezen. In Almere houdt Theatergroep Suburbia een theatrale lezing van de tekst.

Tom Lanoye (1958) leeft en werkt in Antwerpen (België) en Kaapstad (Zuid-Afrika). Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Zijn grote Shakespeare bewerking uit 1997, Ten oorlog, werd in 2015 door theaterbezoekers, acteurs en regisseurs gekroond tot nummer één van de Nederlandstalige theatercanon.

Aanvang 21.00 u
Toegang gratis, maar reserveren is gewenst via reserveren@corrosia.nl