Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 23 mei 20.30 uur - 22.00 uur

AFGELAST Korzo Producties / Jiří Pokorný - The Little Great People

Let op: wegens omstandigheden is deze voorstelling afgelast

CHOREOGRAFIETALENT GESPOT

De mens is een vat vol tegenstrijdigheden. Deze duetten varen daar wel bij.

Dans als spiegel
Het buitenland heeft hem al gespot als belangrijk opkomend talent. Dankzij twee Haagse instellingen krijgt de Tsjechische choreograaf Jiří Pokorný, ex-danser van NDT, nu de kans zijn eerste avondvullende programma te maken. We krijgen drie duetten te zien, elk duet gaat over een andere tegenstelling in de menselijke natuur. Misschien dat u zichzelf in één of meerdere dansparen herkent?

'Drietrapsraket The Little Great People pendelt tussen volledige versmelting en individuele polariteit.' - de Volkskrant

Up and coming
Jiří Pokorný (Praag, 1981) is een van de choreografietalenten die zich binnen de samenwerking van Nederlands Dans Theater en Korzo in Den Haag hebben ontpopt. Hij danste zeven jaar bij NDT en verbond zich daarna aan het nieuwe gezelschap Kidd Pivot van de nu wereldberoemde choreografe Crystal Pite. In 2013 keerde Pokorný terug naar Nederland, waar hij indruk maakte met twee opeenvolgende stukken voor Up & Coming Choreographers, een talentontwikkelingsprogramma van NDT en Korzo. Nu krijgt hij de kans zijn eerste avondvullende productie te maken. Pokorný begon op achtjarige leeftijd met zijn danstraining aan de voorbereidende balletopleiding van de Staatsopera en vervolgde zijn studie aan het Praags Nationaal Dans Conservatorium.

The Little Great People is een coproductie van Korzo producties en Nederlands Dans Theater en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en het Fonds Podiumkunsten.