Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 9 februari 20.30 uur - 22.00 uur

Bambie - Bambie 0

FYSIEKE EN FILOSOFISCHE SLAPSTICK

Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter zijn de helden van de Nederlandse mime. Ze zijn er een paar jaar tussenuit geweest, maar nu weer in actie als nooit tevoren.

Zonder plan
In Bambie Nul gaan Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter terug naar de basis: samen op de vloer uitzoeken waar het om gaat in een voorstelling zonder vooropgezet concept of plan. Dat begint ongeveer zo: twee mannetjes zijn op zoek naar de Betekenis der Dingen. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en Het Hogere, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

Schone mislukking
Bambie Nul is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis èn de schoonheid van de mislukking. Inspiratiebronnen zijn Flauberts roman Bouvard & Pécuchet, het onverwoestbare nummer Ne me quitte pas en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’). Bambie telt al meer dan twintig jaar mee met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. Jochem Stavenuiter is de artistiek leider en speelt ook, samen met Paul van der Laan.

Prijs toegangskaarten: € 10 / € 8
na afloop: Ontmoet de makers!