Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 15 januari 2019 20.30 uur - 22.00 uur

Firma Mes - Rishi

DRAMA OP SPOOR VIER

Een theatrale live-reconstructie van een waargebeurde, noodlottige gebeurtenis ruim zes jaar geleden in Den Haag. Heftig, zonder sensationeel te worden.

Geniaal en actueel
Rishi is ‘documentair theater’. Het bronmateriaal van documentair theater is waargebeurd en dat maakt de theatrale ervaring vaak dubbel ingrijpend. Op 24 november 2012 ’s ochtends om 6.13 uur werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend. In Rishi blikken zesentwintig betrokkenen terug op deze noodlottige gebeurtenis, ieder met een eigen waarheid en perspectief. ‘Genialer en actueler werd theater dit jaar niet’, schreef de Volkskrant.

Over de makers
Kees Roorda schreef de tekst voor Rishi. Hij liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren. De zesentwintig betrokkenen worden gespeeld door drie acteurs: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers en Lindertje Mans van Firma Mes. Firma Mes is het huisgezelschap van Theater aan het Spui in Den Haag en werkt ook samen met Het Nationale Theater en De Grote Markt in die stad. De club bestaat sinds 2009, met Thomas Schoots als regisseur. De Mes-mensen kennen elkaar van de Toneelacademie Maastricht.

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14
na afloop: Ontmoet de makers!