Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 18 december 20.30 uur - 22.00 uur

Dood Paard / Toneelhuis - De verse tijd

TWEE TOPACTEURS, NEGEN SCÈNES

Een clash én ontmoeting tussen twee mannen geboren in heel verschillende wereldsteden, Amsterdam en Bagdad. ‘Ze verzinnen feiten, liegen de waarheid’, zeggen ze zelf.

Broederlijk en diametraal
Twee mannen, twee dolende zielen. Mokhallad Rasem is geboren in Bagdad, Kuno Bakker in Amsterdam. Soms staan ze diametraal tegenover elkaar, maar soms ook leunen ze broederlijk tegen elkaar aan. Samen zoeken ze in negen scènes – miniatuurvoorstellinkjes – naar wat hen bindt. Steeds opnieuw proberen ze elkaar te snappen, zonder elkaar te willen overtuigen. Van elkaar te houden, zonder in elkaar te willen opgaan. En in hun zoektocht passeren alle Grote Thema’s van het leven de revue: Liefde, Angst, Eenzaamheid, Seks, Voetschimmel, Oorlog, Geheimen, Vaders, Kunst, Dood. Wat we zullen zien? ‘Een uitputtende dans, een ijzige dialoog, een fragiel beeld.’

Collectief en persoonlijk
De verse tijd is een productie van het Amsterdamse Dood Paard, in coproductie met het Antwerpse Toneelhuis. In de 24 jaar dat Dood Paard bestaat, heeft de groep een eigen stijl van theatermaken ontwikkeld die in de eerste plaats uitdrukt hoe de leden van het collectief met elkaar samenwerken en in het leven staan. Groepsgedrag is in hun theater een kwestie van duidelijk leesbare afspraken - ze verkleden zich voortdurend, spelen dat ze aan het vergaderen zijn, laten het publiek zich zo welkom mogelijk voelen, gaan nooit af - maar in ieder stuk en achter elke verkleedbril blijven de acteurs wel altijd als individuele persoonlijkheden voelbaar en zichtbaar.

Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13