Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 15 december 20.30 uur - 22.00 uur

Ulrike Quade Company / Silbersee - Dorian Gray

LANG ZULLEN WE LEVEN…

In dit sciencefictionverhaal op de grens van opera, beeldend theater en technologie, is de mens van de (nabije!) toekomst verlost van het menszijn.

Perfect
In Dorian Gray, een ‘sprookjesopera’, heeft de 19de-eeuwse dandy uit Oscar Wilde’s roman The picture of Dorian Gray (1891) plaatsgemaakt voor een metroman in een digitaal tijdperk. Middels een technologisch experiment groeit hij uit tot de perfecte mens; jong, volmaakt en eeuwig onaantastbaar, onsterfelijk. Maar wat is het leven waard zonder dood en verval? Van oudsher zeggen we ‘memento mori’, gedenk te sterven. Is ‘memento vivere’, vergeet niet te leven, niet toepasselijker? Onze technologische wereld mag dan vooruitgang bieden, ze heeft ook vele filosofische consequenties en roept ethische dilemma’s op.

Modepop
Dorian Gray is een productie van beeldend theatergezelschap Ulrike Quade Company en muziektheaterhuis Silbersee. Zij maakten in 2017, samen met NBprojects, de productie DIDO DIDO. In Dorian Gray komen beeld en muziek samen in een levensgrote pop vol geluidssensoren, geprogrammeerd door de componisten en bespeeld door de performers. De pop en de kostuums zijn ontworpen door de veelgeprezen jonge modeontwerpster Marlou Breuls. Zij won de publieksprijs van Amsterdam Fashion Week 2016 en mocht artiesten als Björk en Sia tot haar opdrachtgevers rekenen.

Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13