Ga direct naar inhoud

Programma

  • zaterdag 13 oktober  - zaterdag 19 januari 2019 12.00 uur - 17.00 uur

TEAM FRANC - Graduation Show 2018

KUNST DOOR DE OGEN VAN ALMEERDERS

TEAM FRANC is niet zomaar een Graduation Show. Het is een expositie die is samengesteld door bewoners van Almere.
Dit jaar reden Almeerders Astrid, Cyrina, Hong, Ingrid, Marjan, Sandra S, Sandra K en Thomas samen met curator Fleurie Kloostra half Nederland door om de eindexamenexposities op vier kunstacademies te bezoeken. Hun opdracht: haal de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment naar Almere.

Democratisch tentoonstellingsmodel
Voor het vijfde jaar op rij presenteert Corrosia Theater, Expo & Film werk van net afgestudeerde beeldend kunstenaars die zijn geselecteerd door inwoners van Almere. Het is een democratisch tentoonstellingsmodel waarbij professionals en niet-professionals samenwerken en zo tot een uniek resultaat komen. Onder het motto ‘Word kunstkenner in één dag’ werden Almeerders opgeroepen om zich aan te melden voor TEAM FRANC. Uit de inzendingen zijn acht gastcuratoren geselecteerd.

De Almeerse curatoren bezochten deze zomer eindexamenexposities van Academie Minerva in Groningen, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na verhit en rijp beraad onder leiding van teamcaptain burgemeester Franc Weerwind maakten zij een selectie voor TEAM FRANC - Graduation Show 2018 in Corrosia, een spannende tentoonstelling die bruist van de ambities.

Met werk van: Alexander van Bakel, Yusuf Deniz, Alessa Joseph, Judith Roux, Joana Schneider, Jakub Valtar, Yvette Wehkamp en Maya van Wingerden. 

Feestelijke opening TEAM FRANC - Graduation Show 2018
Zaterdag 13 oktober 2018, 16.00 uur door burgemeester van Almere Franc Weerwind.

Openingstijden: di-za, 12:00 - 17:00 uur en een uur voor aanvang van films en voorstellingen.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Wil je meer weten over de kunstenaars en de werken? Neem deel aan één van de gratis rondleidingen, elke zaterdag om 13:00 uur en om 15:00 uur.