Programma

  • zondag 16 september 16.00 uur - 22.00 uur

Corrosia Danst

VOOR EVEN IN BUENOS AIRES

Hete nazomer of niet, op de Markt in Almere Haven zindert het zondag 16 september in Corrosia Danst van de passie en de melancholie: we gaan tango luisteren, zien en dansen!

Drietrapsraket
Het jaarlijkse dansfestijn van Corrosia Theater, Expo & Film draait dit keer om de tango. Meedoen, kijken: alles kan. Het programma is een drietrapsraket: professionals treden op, amateurs werken zich in het zweet en ook bezoekers mogen zich in andermans armen storten om het plein over te zwieren.

PROGRAMMA

Op de Markt

16.00 (gratis) | Openbare tangoworkshop o.l.v. Dries van der Post
17.00 (gratis) | Presentatie tangoworkshop o.l.v. Driest van der Post
17.30 (gratis) | Teaser avondvoorstelling Tango del Puerto
18.00 (gratis) | Tango salon met muziek van DJ Geertrui van Herwijnen.Waan je in Buenos Aires en waag een pasje in Corrosia’s Tangosalon. Met dj en dansers van Tango Almere. Voor de innerlijke mens: Zuid-Amerikaanse hapjes en drankjes.

In Corrosia

Doorlopend (gratis) | tangofilms van Carlos Saura en Clara van Gool. Saura heeft veel films over flamenco gemaakt, maar ook een speelfilm over tango. Tango gaat over een regisseur die een film over tango wil maken en al doende in allerlei (liefdes)intriges verstrikt raakt. Van Gools dansfilm Nussin won in 1998 een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival en volgt twee tangokoppels in een Oost-Europees flatgebouw. 

20.30 u (€ 5,-) | De tango is niet voor één gat te vangen. Daarom een theatervoorstelling met een modern tangoduet van Neel Verdoorn uit de productie Tango/Mania, maar ook circustango door aerial artist Betka Ticha en natuurlijk een ‘klassiek’ paar, Damian Rosenthal en Vanessa Fatauros. Fatauras werd geboren in Amsterdam als dochter van een Nederlandse moeder en een Argentijnse vader. Ze studeerde de tango in Argentinië, het geboorteland van Rosenthal. Samen hebben ze een school in Amsterdam. De avond is met livemuziek van tangoquintet LocosLindos. Na afloop: bal moderne, voor iedereen!

Dries van der Post
Deze editie van Corrosia Danst is samengesteld door danser en choreograaf Dries van der Post. Hij heeft zijn sporen verdiend in zowel de moderne dans als de tango. 

Be prepared: tangoworkshop
Alvast een beetje indansen? Wees welkom bij de tangoworkshops van Dries van der Post!
zo 05.08: 16-18 u / zo 19.08: 16-18 u / zo 02.09: 15-17 u (op de Markt, gratis)

Corrosia Danst wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds, Cultuurfonds Almere en Gemeente Almere (Gebiedskantoor Almere Haven)