Programma

  • zaterdag 25 augustus 13.00 uur - 15.00 uur
  • zaterdag 1 september 13.00 uur - 15.00 uur
  • zaterdag 8 september 13.00 uur - 15.00 uur
  • zaterdag 15 september 13.00 uur - 15.00 uur
  • zaterdag 22 september 13.00 uur - 15.00 uur

Gratis Rondleidingen: Acht Uur / Eight Hour

SLOW ART

Geen slow food maar slow art in Corrosia deze zomer: de Rotterdamse kunstenaar Daan den Houter gaat de tijd vertragen in Corrosia Expo.

Waardevol of niet?
Voor de zomerexpositie geven we dit jaar ruim baan aan Daan den Houter. In zijn kunstwerken cirkelt Daan voortdurend rond de begrippen ‘waarde’ en 'tijd. Wanneer krijgt iets waarde, inhoudelijk dan wel financieel? En in het verlengde daarvan: wanneer is iets kunst en hoe krijgt kunst waarde?

Lijn per uur
Door te spelen met tijd wordt de vraag wat waardevol is (en dus niet waardeloos of zonde) nog scherper gesteld. In Los Angeles maakte Daan den Houter een prachtige serie ‘8 uur-tekeningen’: acht korte lijnen in exact één uur per lijn getekend. Dit project vormt het uitgangspunt voor zijn tentoonstelling in Corrosia Expo. Daan maakt zo van een ‘kunstenaarsdag’ een werkdag als die van jou en mij en zet die tijd bovendien letterlijk om in iets tastbaars. Maar tegelijkertijd werkt hij ook heel traag, een uur per lijntje. Eigenlijk staat hij stil en ontstaat er iets door niks te doen.

Extra: Expositie voor 1 Dag
Als onderdeel van Acht Uur / Eight Hour organiseert Daan den Houter samen met inwoners van Almere op de Markt een publieke interventie in het kader van Expo voor 1 Dag op 21 juli. Wilt u meedoen? Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten!

Rondleidingen op zaterdag
Elke zaterdag zijn om 13u en 15 u gratis rondleidingen.
Geopend van di-za 12-17 u en een uur voor aanvang van films en voorstellingen.