Ga direct naar inhoud

Zomer in en rond Corrosia

Deze zomer presenteert Corrosia o.a. de openluchtfilm Moonlight, de voorstelling Cherish Menzo Jezebel en lanceren we het nieuwe platform De Luisterclub.

Met zomerse groet,

Team Corrosia!

Nieuw!
De luisterclub

Ken je de slogan van Apple, 'there's an app for that?' Ook prima toepasbaar op podcasts. Dus haal je koptelefoon weer tevoorschijn en luister vanaf 3 augustus naar onze nieuwe luisterserie.

De luisterclub is een podcast van Corrosia waar de Kunst, Theater en- Filmkijkclub zich samen over 1 kunstwerk buigen. Met Luc de Groen, Marcel Lenssen en Marijke Phoa. We trappen deze 3-delige luisterserie af met de film Babyteeth, gekozen door scenarioschrijver Marcel Lenssen.

Marcel_Luisterclub
Explosieve dansfilm
EMA

Ema, de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon.

De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Ema is vrijdag 13 aug bij ons te zien!

Film: Ema
fascinerende performance
FRASCATI PRODUCTIES / CHERISH MENZO - JEZEBEL

Jezebel is een dansvoorstelling geïnspireerd op de Video Vixen: een vrouwelijk model dat eind jaren 90 en begin 2000 verschijnt in hiphop-videoclips.

De fascinerende performer Menzo speelt een intrigerende, sterk gestileerde solo die zich vanuit verstilling ontwikkelt. Langzaam komt het tempo in een stijgende lijn, neemt de fysieke intensiteit toe en blaast ze haar personage (ook letterlijk) op – een verwijzing naar een clip van hiphopicoon Missy Elliot. Jezebel is zaterdag 14 aug bij ons te zien!

Cherish Menzo - Jezebel
Voor iedereen van 0-99 jaar
PLAN D- BUURMANS KEUKENPARADE

Buurmans Keukenparade is een wervelende spicy kook-dans-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken.

Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst. Buurmans Keukenparade is donderdag 19 aug bij ons te zien!

Buurmans Keukenparade
Openluchtfilm op de markt
Moonlight

Er is door jullie massaal gestemd op drie openluchtfilms en met 42,5% van de stemmen heeft Moonlight gewonnen.

Locatie: de Markt in Almere Haven. Datum: vrijdag 27 aug. Aanvang film: 21.30u

Aangrijpend en prachtig gefilmd portret van Chiron, een homoseksuele zwarte jongen die opgroeit in één van de ruigste buurten van Miami. Winnaar van de Golden Globe voor 'Beste Drama' en bekroond met 3 Oscars voor Beste film, Beste acteur in een bijrol (Mahershala Ali) en Beste bewerkte scenario (Barry Jenkins).

Film: Moonlight

Deel dit artikel