Ga direct naar inhoud

We zijn weer open!

Ja hoor: we zijn weer open!
Misschien is het nog even wennen aan het idee, maar vanaf vandaag, 4 februari staan onze deuren weer gewoon, ouderwets, wagenwijd voor jullie open. Dus kom! We zorgen binnen voor voldoende afstand en gebruiken de coronacheckapp.

TEAM FRANC

TEAM FRANC is ons paradepaardje! Al acht jaar bepalen Almeerders zelf wat zíj de topstukken vinden van de afstuderende studenten op zes Nederlandse kunstacademies. Dat leidt tot verrassende keuzes, speels, fantasievol en kleurrijk. Omdat we iedereen de gelegenheid willen geven om TEAM FRANC te bezoeken hebben we besloten om de expositie te verlengen.
Nog tot en met 24 februari kun je dagelijks van 12:00u tot 17:00u onze EXPO binnenlopen.

team franc 2022
BROODJE FILM

Vanaf vandaag kun je elke vrijdag een mooie film bij ons kijken, vandaag:

NIGHT OF THE KINGS.
Hierin zien we een jongeman die wordt verbannen naar La Maca, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud. Als nieuweling moet hij bij de eerste maansverduistering een nacht lang alle andere gevangen vermaken met een goed verhaal. Als ze niet tot zonsopgang geboeid blijven, moet hij het met de dood bekopen. Best spannend dus…
Hou je van verhalen vertellen, dan is dit een must-see voor jou! In Night of de Kings speelt de Ivoriaanse filmmaker Philippe Lacôte met vertelkunst en combineert daarbij schijnbaar moeiteloos dans, gevecht, zang, poëzie en proza. Night of the Kings werd bekroond op vele internationale festivals en won in Nederland zowel de Youth Jury Award op IFFR als de Camera Justitia Award op het Movies That Matter Festival. Koop je tickets hier!

Let op: i.v.m. de aangepaste openingstijden gaat de avondfilm om 19:30u van start.

Night of kings
THEATER!

WASTED SKIN van Ivgi & Greben
Zaterdag 5 februari is de dansvoorstelling WASTED SKIN van Ivgi & Greben te zien. Bestond het woord ‘huidhonger’ al voor Corona? Inmiddels weten we allemaal wat het betekend. In Wasted Skin brengen Ivgi & Greben een ode aan het belang van aangeraakt worden. Maar kan dat nog wel? Zijn we ‘elkaar aanraken’ het niet al verleerd? Koop hier je kaarten!

Yvgi
BINNENKORT TE ZIEN

Om je alvast op te verheugen: EDWARD II – THE GAY KING van Toneelgroep Oostpool op woensdag 16 februari. Een zeer eigenzinnig kostuumdrama waar de gemiddelde Netflix dramaserie bij verbleekt! Want op de troon komt Edward II. En Edward is wars van macht, moraal en plicht. Hij wil liefde! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in het leven dat hem lang onthouden is. Kiest hij er daarmee voor om de echte wereld buiten te houden of kun je de troon combineren met een wat frivolere levensstijl?

oostpool
VIER VALENTIJN BIJ CORROSIA

Op vrijdag 11 & zaterdag 12 februari vier je Valentijn bij Corrosia!

IN THE MOOD FOR LOVE van de legendarische regisseur Wong Kar Wai. In aanloop naar Valentijnsdag deze hartenbreker over onmogelijke liefde, over onuitgesproken gevoelens en over de mooiste en pijnlijkste momenten van het leven. Vrijdag 11 februari om 11:00 u geniet je eerst van de film en daarna van een lekker broodje voor € 13. 's avonds hebben wij vanaf 17:30 u een romantisch diner klaar staan en ga je aansluitend naar de film voor € 34,95 per persoon (diner, dessert en drankje).

Voor de lekkere trek kun je op beide dagen bij ons terecht voor het 'Valentijn Festijn', een high tea helemaal in het thema van Valentijn! Dit arrangement is € 24,95 per persoon. Reserveren kan door te mailen naar cafe@corrosia.nl.

In the mood for love
KROOST!

Deze voorjaarsvakantie wordt van 22 t/m 25 februari het een beestenbende in Corrosia! Tijdens kinderkunstvakantie KROOST hebben we (bijna) alle dagen van de vakantie een leuk en heel verrassend programma voor alle kinderen die niet gaan skiën! Waar kun je naar uitkijken? Bijvoorbeeld de voorstelling Vergeten Dieren van Duda Paiva voor iedereen vanaf 6 jaar. Maar ook: dierenmaskers maken, dierenfilms kijken, vogelhuisjes beschilderen en dieren cup cakes maken. Het hele programma staat binnenkort op onze website, maar vaders, moeders, opa’s en oma’s: hou de agenda van de kids vrij want de leukste vakantie vier je bij Corrosia!

Kroostfeb22

Deel dit artikel