Ga direct naar inhoud

Wat is echt en wat is nep?

We zijn blij dat onze deuren op een veilige manier geopend kunnen blijven! Kom je ook langs? Zo staat binnenkort Wie JIJ dAn wel niet bent op de agenda, toptheater voor 10+ van ex-BonteHond theatermaker Annelies Appelhof. Uiteraard tonen we elke vrijdagavond arthouse films van de bovenste plank, zoals je gewend bent van ons. Verder heb je nog tot en met 17 oktober de kans om onze expo Cracks of Deviancy van upcoming talent Valentina Gal te zien. Reserveer je tijdslot via onze website of bemachtig een plekje voor de allerlaatste rondleiding op 17 oktober!

Corrosia blijft open

'De gezondheid van ons publiek, onze medewerkers en niet te vergeten degenen die bij ons optreden blijft nog steeds voorop staan', benadrukte Ronald Venrooy, directeur van Corrosia Theater, Expo & Film laatst in Almere Deze Week. 'Voorzichtigheid blijft geboden. Maar binnen deze bijzondere context kunnen wij toch een welgemeend en warm welkom creëren.'
We zijn verheugd dat we als een van vijf instellingen in Flevoland ontheffing hebben gekregen. Je bent de komende weken van harte welkom om op een veilige manier met anderen te genieten van theater, films, muziek, beeldende kunst en ons speciale jeugdprogramma in de herfstvakantie.

Open Huis 2019
ZO 11 OKT / 15 U / MUZIEK
Gitta de Ridder - To our children (albumrelease)

Almeerse singer-songwriter presenteert nieuw album

We zijn erg trots dat Gitta de Ridder haar nieuwste album To our children komt presenteren in onze zaal. Acht maanden lang trok ze door Europa op haar klompen om stukjes cultuur van diverse landen te verweven in haar muziek en in haar verschijning. Verwacht slim geschreven folkpopliedjes, gebracht door een bijzondere stem!

Gitta de Ridder - albumrelease To our children
WOE 14 T/M ZO 18 OKT / JEUGD
KROOST: de kinderkunstvakantie van Almere

Herfstvakantiefestival voor ieders kroost

Tijdens de herfstvakantie van 14 t/m 18 oktober wordt het een beestachtige bende bij Corrosia met speurtochten door onze expo en dierenfilms voor alle leeftijden. Bekijk hier het volledige KROOST programma!

Een van de highlights is de theatervoorstelling Wie JIJ dAn wel niet bent (10+). Bestaat er een verschil tussen echt en nep? Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Amalia der Nederlanden is op tournee om zich voor te stellen aan haar onderdanen. Televisie presentatrice Sosha Duysker gaat mee om haar voorstelling Wie ben ik? aan te kondigen. Maar zijn deze mensen wel echt wie ze claimen te zijn? Welke rol spelen zij, wie speelt wie en waar blijft de echte Amalia?

De zaak A - Wie jij dAn wel niet bent
VANAF 27 OKT / DIVERSE TIJDEN / THEATER
SPACE - Rehearsing the revolution

De revolutie start in Almere

Binnenkort te bewonderen in de stad: de poster voor Rehearsing the Revolution van kunstenaarscollectief SPACE, met Almeerders in de hoofdrol! Heb jij hem al ergens gespot?
De laatste kaarten voor deze bijzondere voorstelling zijn nu te koop via onze site.

Rehearsing the revolution - posterbeeld
VANAF 9 NOV / 20 U
Kunstkijkclub Almere

Kunstkijkclub Almere gaat door!

Wat is er knap aan een ingeblikte drol? Is schilderkunst niet een beetje ouderwets? En wat doet een blote kunstenaar in het museum? Ontdek het met de Kunstkijkclub Almere! Onder leiding van kunsthistoricus Marijke Phoa kom je alles te weten over de ontwikkelingen in de beeldende kunst van de laatste 120 jaar. Ga samen op galerietour tijdens Amsterdam Art Weekend en spot de nieuwste namen.

Kunstkijkclub herfst 2020
TEAM FRANC - Graduation Show 2020

#TEAM FRANC

De afgelopen weken reageerden kunstacademieafstudeerders uit heel Nederland op onze open call. Van Academie Minerva in Groningen tot Design Academy Eindhoven. Van AKV|St. Joost in Breda tot Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het werk loopt uiteen van fotografie en schilderkunst tot video, animatie en audiowerk. Deze week komt #TEAMFRANC bijeen om te bespreken welk werk ze selecteren voor TEAM FRANC - Graduation Show 2020. Houd ons event in de gaten voor meer info -> Facebook-event

Beeld: Opening TEAM FRANC - Graduation Show 2019

TEAM FRANC 2019 opening

Deel dit artikel