Ga direct naar inhoud

We zijn terug met Mi vida en Dood Paard

Als 2020 ons één ding heeft geleerd, is het wel dat de mens zeer veerkrachtig is. Na een korte sluiting staan we vanaf vrijdag weer voor je klaar met een spannend en vrolijk programma. Zo vertonen we feelgooddrama Mi vida met een glansrol voor Loes Luca. Op zaterdag én zondag komt theatergezelschap Dood Paard gelukkig alsnog naar Almere met hun kleurrijke bewerking van klassieker De meiden. We zijn ook ontzettend trots om voor het zevende jaar op rij net afgestudeerd kunsttalent te tonen in TEAM FRANC - Graduation Show 2020 vanaf 28 november.

We hopen je snel weer te ontvangen bij Corrosia!

vacature: medewerker marketing & communicatie

Corrosia is per direct op zoek naar een ervaren medewerker marketing en communicatie (full time). Denk jij buiten de gebaande paden, weet je nieuwe doelgroepen te bereiken en heb je een hart voor kunst? Reageer dan voor 27 november!

Foto: TEAM FRANC - Graduation Show 2019, fotograaf: Sybren Planting

TEAM FRANC 2019 detail
Beyond Words
vr 20 & 27 nov / 20 u /film
Vrijdagavond filmavond

In Mi Vida (AL) speelt Loes Luca kapster Lou die op 63-jarige leeftijd besluit dat het tijd is om voor zichzelf te kiezen. Ze vertrekt naar Spanje. Een heerlijk feelgooddrama over vriendschap en durf dat bewijst dat een nieuwe levensfase ingaan niet voorbehouden is aan tieners of dertigers. 
Beyond Words (12+) op 27 november is een gestileerde film in zwart-wit. De Poolse Michal trekt na zijn studie naar Duitsland, waar hij zich in Berlijn een nieuwe identiteit aanmeet. Hij wordt Michael, een perfect Duits sprekende, cynische en ietwat gladde advocaat. Alles verandert als zijn doodgewaande Poolse vader ineens op de stoep staat. Michael ziet zich gedwongen om zijn afkomst te onderzoeken, vragen te stellen bij zijn gesjeesde voorkomen. Is hij niet gewoon óók een migrant en zo ja, wat betekent dat bijvoorbeeld voor de verhouding met zijn Afrikaanse cliënt?

Mi vida
ZA 21 & ZO 22 NOV / 20.30 & 15 U / THEATER
Dood Paard - De meiden

Zaterdag is vol maar we hebben nog een paar plekjes op zondagmiddag!

Theatergezelschap Dood Paard, een van onze vaste gasten, bewerkte de bekende theatertekst De meiden van gokker, dichter, zwerver en toneelschrijver Jean Genet. De zusjes Papin werken als dienstmeid voor Madame. Als Madame niet thuis is spelen ze een rollenspel waarbij de ene meid Madame speelt, en de andere meid haar eigen zus. Het is een spel om eindelijk wraak te nemen, maar ook om beurtelings een keer Madame te kunnen zijn én de ultieme, perfecte meid te spelen.

Voorafgaand organiseren we, in het kader van de Theaterkijkclub Almere, een online inleiding die gratis te volgen is via onze website. Mocht je in de knel komen met je reistijd naar Corrosia, is de inleiding op tvschermen in onze foyer te volgen. De inleidingen starten om 19.30 uur op zaterdag en zondagmiddag om 14 uur.
Lees hier meer over deze pilotversie van de Theaterkijkclub Almere 2.0!

Dood Paard - De meiden
2Turvenhoog festival bij Corrosia
Kaartverkoop start 20 november

Heb jij een dreumes, buurpeuter of oppaskleuter? Kom naar 2turvenhoog festival! Gedurende de Kerstvakantie presenteert 2turvenhoog bij ons een unieke kersteditie van het avontuurlijkste podiumkunstenfestival voor de allerkleinsten. Op de site van 2turvenhoog kun je alvast het gehele programma bekijken. De kaartverkoop start morgen.

2TurvenHoog dec 2020
Di 24 nov / 20.30 u / theater
Huba de Graaff - Pulchachijev

'Annelinde Bruijs sprankelt in het heerlijk verwarrende Pulchalchiajev, een fake opera.'
★★★★ - Volkskrant

In Pulchachijev volg je de succesvolle influencer Anna Pulchalchiajev. Anna wordt beschuldigd van misleiding en dood door schuld. Haar perfecte leven begint te wankelen en toont haar duistere kant en haar eenzaamheid. Is Anna P. wel diegene die ze claimt te zijn?

Huba de Graaff - Pulchachijev
28 NOV t/m 6 FEB / EXPO / 12 - 17 U
TEAM FRANC - Graduation Show 2020

Inwoners van Almere bewijzen al 7 jaar dat kunst voor het grote publiek niet simpel hoeft te zijn. Zo bestaat TEAM FRANC - Graduation Show 2020 uit de kleurrijke portretten van Shreya de Souza die mensen uit de LHBTIQ+-gemeenschap vastlegde, abstracte naakten van Saulius Nuabaras, magisch realisme van Jessica Nap, de toekomstcollages van Lois Notebaart, een interactieve installatie van Alma van de Burgwal en het documentaire fotoproject over Cowboy Kees van Sabine Rovers.

TEAM FRANC - Graduation Show 2020

Deel dit artikel