Ga direct naar inhoud

Tijd voor wat ontspanning!

Na een flinke hittegolf en wat fikse regenbuien is het tijd om tot rust te komen. Kom daarom lekker ontspannen in onze groene Expo, bekijk de mooiste films en geniet van een heerlijk drankje in het Corrosia Café!

FILM
Gli Anni Più Belli

Houd dat vakantiegevoel nog héél even vast met deze heerlijke Italiaanse zomerfilm. In Gli Anni Più Belli (''de mooiste jaren'') reizen we door de laatste vier decennia heen en volgen we de levens van Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo, die al sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht zijn bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Momenten van liefde en succes, maar ook van teleurstellingen worden met elkaar gedeeld. Door de jaren heen verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, maar keer op keer vinden ze elkaar weer terug.

Gli Anni Più Belli is te zien op vrijdag 26 augustus om 11 en 20 uur. Ga mee op reis en geniet!

Meer details en kaartjes vind je hier

Gli Anni Più Belli
OPENLUCHTFILM
De openlucht bios komt eraan!

Het aftellen is begonnen: zaterdag 27 augustus is het tijd voor de Openluchtfilm op de Markt! Corrosia Theater, Expo & Film, de Nieuwe Bibliotheek en de ondernemers van de BIZ Promenade Almere Haven heten je van harte welkom op de Markt om samen te genieten van een (gratis) filmvertoning in de openlucht. 

En er is voor ieder wat wils; om 14 uur draaien we voor de kinderen de film Mijn Vader is een Saucisse. Deze film gaat over Zoë, wiens vader plotseling zijn baan als bankier opzegt om acteur te worden. Zoë lijkt de enige te zijn die gelooft dat haar vader een fantastische acteur zou kunnen zijn. Vooraf kunnen de kinderen bij het Corrosia Café hun eigen (vega) saucijzenmonsters maken. Deze activiteit start om 13 uur en kost €2,50 per persoon.

's Avonds, om 20:30 uur, is The Worst Person in the World op het grote doek te zien. Renate Reinsve (prijs voor Beste Actrice op het filmfestival van Cannes) schittert als de dertigjarige Julie, die twijfelend door het leven gaat. Na verschillende studies en baantjes zet ze een punt achter haar stabiele relatie met schrijver Aksel, waarna ze de veel jongere en knappere Eivind ontmoet en zich in een heel nieuw avontuur stort.

Ben je erbij? Trailers en meer informatie vind je hier.

Vergeet je stoeltje niet!

Worst person in the world
FILM
Free Solo / Docu Donderdag

Houd je goed vast – deze documentaire zal je gegarandeerd op het puntje van je stoel krijgen. Free Solo schetst het spannende en inspirerende portret van Alex Honnold, een gevierde soloklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken. Hij wil namelijk de 975 meter hoge El Capitan, de beroemdste rotswand ter wereld, gaan beklimmen… zonder uitrusting. Ben je daar nog?

Free solo klimmen – zonder enig hulpmiddel – is dé ultieme sportprestatie, waarbij één klein foutje fataal is. Kijk en huiver terwijl Alex zich opmaakt voor dit levensgevaarlijke avontuur, balanceert op het randje tussen leven en dood, en tegelijkertijd een liefdesrelatie krijgt met Sanni McCandless.

Op 1 september om 20 uur zal het avontuur beginnen. Kijk de trailer op onze site en bestel je kaartjes hier

Free Solo
FILM
Ich Bin Dein Mensch

In Ich bin dein Mensch krijgt wetenschapper Alma – in ruil voor extra onderzoeksbudget – een levensechte robot genaamd Tom ‘op proef’. Drie weken lang moet Alma samenwonen met deze robot, die het mechanische equivalent van haar ideale levenspartner moet voorstellen. Hoewel Tom op papier exact is ingesteld op Alma’s wensen in de liefde, is zijn programmering in de eerste instantie niet opgewassen tegen de weerstand die zij toont. Is zo’n perfecte liefde wel menselijk?

Volkskrant *** “Ich bin dein Mensch is een soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie. Het sterk geacteerde, knap geschreven Ich bin dein Mensch werpt niet alleen nieuw licht op het robotgenre, maar ook op de romantische film.”

Benieuwd? Ich bin dein Mensch is vrijdag 2 september om 11 uur als Broodje Film te zien, met een heerlijk broodje (vega)tonijnsalade. De film is ook om 20 uur te zien met een drankje achteraf. Meer info en kaartjes vind je hier.

Ich Bin Dein Mensch
THEATER
De Gemeenschap / Euritmie (try out)

Euritmie gaat over de verbeten zoektocht naar een bestaan zonder verbetenheid, over de harde zoektocht naar het zachte, over venijn in pasteltinten.

‘Werken aan de wereld is werken aan jezelf.’ Vanuit deze overtuiging streven vier vrouwen en een man euritmisch naar innerlijk evenwicht en een verhoogd bewustzijn. Ze willen vrij zijn en vrij bewegen. Ze zoeken harmonie en zachtheid en een pastelkleurige wereld, een waarin alles vloeit, alle kleuren zacht zijn en alle lijnen gebogen zijn. Maar in hun streven naar deze mooie wereld zitten de vijf bewegers elkaar en ook zichzelf behoorlijk dwars. Er zit venijn in die pasteltinten. Tussen wens en werkelijkheid staan menselijke zwakten in de weg.

Benieuwd? Euritmie is te zien op donderdag 29 september, om 20 uur. Bestel hier je tickets! 

De Gemeenschap - Euritmie
FILM
En morgen naar de film?

Dat kan! Om 11 uur kun je naar Jump Darling als Broodje Film, met daarbij een lekker broodje vega huzarensalade. Je kunt deze film ook om 20 uur zien, met een drankje achteraf. Bestel snel je tickets via deze link

Jump Darling

Deel dit artikel