Ga direct naar inhoud

Theatermakers keren terug na de zomer

Na de feestelijke opening van ons filmhuis op vrijdag 1 september j.l., ontvangen we deze maand ook weer het eerste theatergezelschap na de lange zomerstop. En nog tot en met zaterdag 14 oktober zie je het fotografische werk van Teo Krijgsman in onze EXPO.
We zijn weer helemaal in bedrijf!
FILM
VR 15 SEP / 11 & 20 U
KIDDO (6+)
Dit sprankelende speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Zara Dwinger wordt door de Volkskrant geprezen als geestig, soms ontroerend en met precies de juiste dosis scherpheid. De film krijgt een welverdiende 4-sterrenbeoordeling.
In de wereld van Lu, waarin haar moeder naar sinaasappels ruikt, een stuntvrouw is en via de sterren met haar communiceert, is de realiteit en verbeelding naadloos met elkaar verweven. Lu heeft deze fantasierijke wereld omarmd tijdens de lange afwezigheid van haar moeder. Wanneer Karina plotseling voor de deur staat, begint een opwindend avontuur voor Lu dat haar hele leven zal veranderen.
Maar is dit uiteindelijk de moeder die Lu zoekt? Of verlangt ze diep van binnen naar meer stabiliteit? De film neemt ons mee op een boeiende reis waarin Lu haar eigen pad naar volwassenheid en zelfontdekking bewandelt.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier
Kaarten voor de avondfilm koop je hier.
Kiddo
THEATER
ZA 16 SEP / 20 U
‘T BARRE LAND – KRANKHEIT DER JUGEND
De Volkskrant schreef: "Zorgvuldig is de tekstbehandeling, bijna achteloos de enscenering." en gaf ★★★★.
Theaterkrant schreef: "Krankheit der Jugend blijkt in de opvoering van ’t Barre Land – een kleine eeuw later – nog steeds de essentie te omvatten van een gekwelde generatie jongeren." Ze hebben namelijk volop reden tot een somber toekomstbeeld: de crisis op de woningmarkt, de torenhoge studieschulden, de druk vanuit de sociale media, de angst om te falen en de veel te hoge lat.
De geschiedenis lijkt zich steeds te herhalen, maar is het mogelijk om die geschiedenis te herkennen als je er middenin zit? Met deze vrolijke en messcherpe tekst uit 1924 over zeven jonge mensen die alle mogelijke wegen aftasten om niet krankzinnig te worden, verplaatst ‘t Barre Land zich naar een andere plek, in een andere tijd, maar die tegelijkertijd alles met de actualiteit te maken heeft.
Kaarten voor de voorstelling koop je hier
Ook kun je vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater terecht. 
Parkeren in Almere Haven is gratis!
t barre land | theater | corrosia | almere | almere haven
FILM
VR 22 SEPT / 11 & 20 UUR
ASTOLFO (AL)
In deze heerlijke Italiaanse romcom zien we hoe Astolfo gedwongen wordt om op zijn oude dag zijn appartement in Rome te verlaten. Gelukkig is er nog een groot familiehuis in een afgelegen dorp in de Abruzzen waar hij deels eigenaar van is. Hij keert ernaar terug, maar niet iedereen is daar blij mee. Zijn familiehuis blijkt inmiddels ook bewoont te worden door een aantal andere mensen. Als de nieuwe woonsituatie met de nieuwe huisgenoten in rustiger vaarwater is gekomen ontmoet hij weduwe Stefania voor wie hij als een blok valt. 
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier
Kaarten voor de avondfilm koop je hier.
astolfo
THEATER
DO 5 OKT / 20 U
TG BAMBIE - BAMBIE 2197 - OM EN NABIJ PLANEET MOEBIUS (TRY OUT)
Bambie laat zich inspireren door de Franse striptekenaar Jean Giraud (1938-2012). Behalve als tekenaar van de strip over cowboy Blueberry werd hij bekend met zijn sciencefictionbedenkels die hij onder de naam Moebieus creëerde in de 'klare lijn' stijl, psychedelisch en bijna woordloos. De futuristische vertelsels over de mens als ruimtereiziger zijn in wezen een verkenning van zijn eigen binnenwereld en al te aardse perikelen - en dat is een kolfje naar de hand van Theatergroep Bambie.
Bambie speelt bij ons hun eerste try out.
Kaarten voor de voorstelling koop je hier of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater.
Bambie | Moebius | Almere | haven | theater
MORGEN NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 8 SEP / 11 & 20 U
A MATTER OF TRUST (16+)
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier.
Kaarten voor de avondfilm koop je hier.
Of vanaf een uur voor aanvang van de film aan onze kassa.
KIJK DE TRAILER
A matter of trust

Deel dit artikel