Ga direct naar inhoud

Start theaterseizoen 2019-2020

Er staat ons een mooie volle week te wachten met als hoogtepunt aanstaande zaterdag de opening van het theaterseizoen van Corrosia. Het Vlaamse gezelschap fABULEUS trapt af met de indringende voorstelling Paradise Now (1968 - 2018). Kunnen we anno 2019 nog geloven in de hippie-idealen van de jaren '60?
Na afloop brengen we een proost uit op de toekomst en op het nieuwe theaterseizoen! Ben jij erbij?

DI 17 SEP / 19.30 U / FILM
Mijn Dinsdagavond met Vis à Vis: Metropolis (12+)

Een tijdloze klassieker
Het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis, dat deze zomer zijn sciencefiction-comedy Robot speelt, hoefde niet lang na te denken: hun filmavond bij Corrosia draait om Metropolis. ‘Zonder deze klassieke monsterproductie van de Duitse regisseur Fritz Lang uit 1927 was het genre sciencefiction zoals we dat nu kennen totaal anders geweest.

Mijn Dinsdagavond: Vis a Vis
VR 20 SEP / 11 & 20 U / FILM
Capharnaüm

Een indringend portret van de Libanese filmmaker Nadine Labaki over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Capharnaum
ZA 21 SEP / 20.30 U / THEATER
fABULEUS - Paradise Now (1968 - 2018)

Seizoensopening
Met een originele remake van een hippiehit uit de jaren ’60 opent Corrosia Theater, Expo & Film zijn nieuwe theaterseizoen. Na afloop proosten we op de toekomst!

fABULEUS - Paradise Now
ZO 22 SEPT / 15.30 U / LITERATUUR
LIT! - Met Clairy Polak en Toine Heijmans

In de nieuwe serie over boeken LIT!, een samenwerking met het Almeerse diversiteitsplatform Avanti, gaat het deze derde editie over Alzheimer. Het is een ziekte die velen treft en maar moeilijk te vatten is. Twee Nederlandse auteurs publiceerden er recentelijk over: Toine Heijmans en Clairy Polak. Deze middag gaan we met ze in gesprek.

LIT! - 3e editie - Clairy Polak
ZA 20 SEP / 20.30 U / MUZIEK
Bij de buren: Goede Rede openingsconcert

Female empowerment om de hoek!
Goede Rede Concerten begint het seizoen met een theatraal concert Topvrouwen door Aubrey Snell op saxofoon en Beth & Flo op piano. Zij spelen werk van o.a. Scott Joplin, Françaix en Poulenc, maar laten ook andere songs horen en theater zien.
Aanvang 20.30 uur. Vooraf een carillonconcert om 19.45 uur door beiaardier Rosemarie Seuntiëns.
Entree: €17,50. T/m 18 jaar: €5,-.

Bij de Buren: Topvrouwen

Deel dit artikel