Ga direct naar inhoud

Sluit het jaar goed af bij Corrosia

De donkere dagen van het jaar zijn weer gearriveerd: een uitermate geschikt moment om Corrosia te bezoeken. Deze week hebben we nog een bomvol programma voor je klaar staan voordat de feestdagen beginnen. Tijdens de kerstvakantie blijft onze expo TEAM FRANC - Graduation Show 2020 open, met uitzondering van de kerstdagen en Nieuwjaarsdag.

Het team van Corrosia wenst je mooie kerstdagen en een inspirerend 2021!

DI 15 DEC / 20.30 U / muziek
Yuri Honing Acoustic Quartet - Bluebeard

‘Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onnoembaar moois’ - ★★★★ Trouw

Een van de beste jazzmusici van Nederland reist morgenavond af naar Almere. Saxofonist Yuri Honing en zijn Acoustic Quartet brengen nummers van hun nieuwe plaat Bluebeard ten gehore. Verwacht sfeervolle en opbeurende muziek op het scherpst van de snede van deze meervoudige Edisonwinnaar!

Yuri Honing - Bluebeard
do 17 dec / 13 U, 14 U, 15 U & 16 U / theater
ArtEZ Muziektheater meets TEAM FRANC

Studenten ArtEZ reageren op kunstwerken van TEAM FRANC

Sinds vorige week werkt een groep enthousiaste studenten Muziektheater bij ons in huis. Uitgangspunt: maak nieuw werk in reactie op de gloednieuwe tentoonstelling TEAM FRANC - Graduation Show 2020. Hoe klinken de kunstwerken? Hoe verbeeld je het licht dat via de gracht de expositieruimte in spiegelt? Een kleine greep uit de vragen die de studenten onderzoeken tijdens de residentie.
Benieuwd naar het resultaat? Kom kijken aanstaande donderdag!

ArteZ Muziektheater meets TEAM FRANC
DO 17 dec / 20.30 u / dans
Frascati Producties / Cherish Menzo - JEZEBEL

Genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2021

De veelbelovende dansmaker Cherish Menzo zet stereotypen op zijn kop met haar solo JEZEBEL. Deze voorstelling is geïnspireerd op de Video Vixen: een vrouwelijk model dat eind jaren 90 en begin 2000 verschijnt in hiphop videoclips. Menzo brengt met haar solo een nieuw perspectief op deze zwarte vrouw in de hiphopcultuur. 

Frascati Producties / Cherish Menzo - JEZEBEL
VR 18 DEC / 20.30 U / FILM
Instinct (16+)

Een knetterend regiedebuut van Halina Reijn

Psycholoog Nicoline (Carice van Houten) begint net aan een nieuwe baan bij een TBS-kliniek waar zij zedendelinquent Idris onder behandeling krijgt. Idris (Marwan Kenzari) lijkt een goedgemanierde, voorbeeldige gevangene maar wat schuilt erachter dit gedrag? Instinct is een beklemmende film die je met vraagtekens achterlaat.

Instinct
zA 19 T/M WO 23 DEC / DIVERSE TIJDEN
2TURVENHOOG FESTIVAL

Dans, muziek en theater voor de allerkleinsten

Het 2turvenhoog festival strijkt bij ons neer tijdens de kerstvakantie. Vijf dagen lang kun je genieten van het avontuurlijkste podiumkunstenfestival voor de allerkleinsten. Lach je krom om Victor en Thorsen in de (koek-loze) komedie Het Laatste Koekje of doe mee met de interactieve dansvoorstelling ImpulZ. De kaartverkoop gaat hard dus boek snel je ticket!

Het Ministerie van Onverrichter Zake - Het Laatste Koekje
ENTER JOURNAAL

ENTER Journaal: jouw portie festivalnieuws over het nieuwste festival van Almere

Het team van ons festival Enter Almere Haven draait weer op volle toeren. Voor het organiseren hiervan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken!

In mei 2021 vindt Enter op meerdere locaties in de wijken De Wierden/Laren, De Meenten/Grienden en Haven Centrum plaats. Het festival kan helaas niet plaatsvinden zoals met de wijkvertegenwoordigers is bedacht in 2020. Gelukkig is er een oplossing. Wij zijn op zoek naar te gekke locaties in deze wijken. Denk bijvoorbeeld aan garages, lege winkelpanden, basketbalvelden of dakterrassen waar een onderdeel van Enter kan plaatsvinden. Ben jij toevallig in het bezit van zo'n locatie, ken je een geschikt leegstaand pand of ken je iemand die hun dakterras beschikbaar wilt stellen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar enter@corrosia.nl met als onderwerp “te gekke locatie”. Deze locaties worden uiteraard besproken en het team van Enter neemt contact met je op.

Enter Almere Haven sticker

Deel dit artikel