Ga direct naar inhoud

Op de fiets naar Corrosia

Een theatergezelschap op de fiets, een smeuïg familiedrama in kerstsferen, verdiepende filmcolleges van Marcel Lenssen en onze fonkelnieuwe expo TEAM FRANC - Graduation Show 2020. De decembermaand heeft veel bijzonders in petto bij Corrosia. Kom je snel langs?

DI 1 DEC / 17 & 20.30 U / THEATER
Het Volksoperahuis - De tranen van Ang

Nog maar een paar kaarten beschikbaar!

Vanavond komt Het Volksoperahuis, bekend van De Wasserette, naar Corrosia met hun nieuwste theaterproductie De tranen van Ang.

Als blijkt dat een Oosters houten beeld terug moet naar het land van herkomst, slaat de vlam in de pan. Zowel binnen de familie van de nijvere Westfriese ondernemers, als daarbuiten. De tranen van Ang is een verhaal over familietradities, trots en schuldgevoel maar ook over woede en wederzijds onbegrip.

Volksoperahuis - De tranen van Ang
WOE 2 & 9 DEC, WOE 20 & 27 JAN / 19.30 U / FILM
Filmkijkclub Almere start morgen met Crash

Scenarioschrijver en filmexpert Marcel Lenssen heeft er zin in, jij ook?

Snelle beslissers kunnen morgen gelijk aanschuiven bij de Filmkijkclub Almere 2020! We starten met Crash, een overrompelende mozaïekfilm over racisme, vooroordelen en onbegrip in wereldstad Los Angeles. Volgende week volgt Dogville van Lars von Trier. In januari het heerlijke coming-of-agedrama Lady Bird, en tot slot rechtbankklassieker 12 Angry Men. Koop je strippenkaart met korting of kies voor losse avonden.

Filmkijkclub 2020: Crash
do 3 DEC / 20.30 U / THEATER
De Warme Winkel - Afscheidstournee

Een oefening in het opgeven van overbodige luxe en verspilling

Met hun decor passend in een fietskar komt de Warme Winkel aanstaande donderdag op de fiets naar Almere. Jawel, op de fiets. Hun nieuwste voorstelling Afscheidstournee is namelijk een oefening in onthouding. Hoe kun je op een leuke manier consuminderen en zo de wereld groener maken?

Kom donderdag op de fiets naar Corrosia en neem je favoriete trui mee want de verwarming staat uit!

Afscheidstournee - De Warme Winkel
VR 4 & 11 DEC / 20 U / FILM
Vrijdagavond filmavond

Familiefilm over dementie & politieke roadmovie

Kapsalon Romy is de nieuwe familiefilm van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas, waarin oma op Romy past, maar Romy ook op haar dementerende oma. Uitmuntend samenspel tussen verschillende generaties en leuk voor alle leeftijden.

Bonnie en Clyde anno nu, dat is Queen & Slim. Een jong zwart stel – dat elkaar nog maar net heeft ontmoet – moet op de vlucht na een gewelddadige ontmoeting met een racistische witte politieman. De debuutfilm van regisseur Melina Matsoukas (bekend van videoclips voor Beyoncé en Rihanna) is een goed voorbeeld van hoe je via een klassiek scenario een politiek verhaal kunt vertellen. 

Queen & Slim
DI 8 DEC / 20.30 U / THEATER
Company red, yellow and blue - Dronken deliriumdagen

Actueel theater met een plottwist die inslaat als een christmas cracker

Kerst 2020: Eva en haar vriendin Laura geven een etentje voor Eva’s zusjes Loes en Anouk. Gezellig, zou je denken, maar deze familie heeft een geschiedenis van oude frustraties en giftige rollenpatronen. Hoe gaat deze avond eindigen? Een feest der herkenning voor iedereen bij wie oud familiezeer de kop opsteekt na twee glazen glühwein.

Dronken deliriumdagen - Company red, yellow and blue
t/m 6 FEB / DI - ZA / 12 - 17 U / EXPO
TEAM FRANC - Graduation Show 2020 is geopend

Welke kunst kiezen een scholier, een uitvaarondernemer of een zorgmedewerker?

Dit weekend openden we de zevende editie van TEAM FRANC in het bijzijn van de kunstenaars en Almeerse gastcuratoren. Alles ging dit jaar natuurlijk net even anders. Daardoor zijn we extra trots op de afstudeerwerken die Almeerders Frans, Anja, Claartje, Dewi en Masja naar Almere haalden en de tentoonstelling die de kunstenaars in korte tijd hebben opgebouwd.

Kom zelf kijken en reserveer nu een gratis tijdslot. Zo heb je de tijd en ruimte om op een veilige manier de werken te beleven, helemaal op jouw tempo.

TEAM FRANC - Graduation Show 2020
ZO 23 - MA 24 MEI / FESTIVAL
Nieuwe datum wijkfestival Enter Almere Haven bekend

Festival voor en door de wijk

Enter Almere Haven is een van de nieuwste festivals van Almere en uniek in zijn soort. Na twee verplaatsingen in het afgelopen jaar is de nieuwe datum bekend: Enter gaat naar het paasweekend 2021!
Wijkbewoners uit drie verschillende buurten programmeren, produceren en promoten hun eigen festival, elk in hun eigen buurt. Corrosia legt met Enter Almere Haven kunst in vele handen. Het festival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden.

Enter Almere Haven 2021

Deel dit artikel