Ga direct naar inhoud

Onze zaal is lekker koel!

We hebben de heetste dagen al weer achter de rug, maar in onze expo en theaterzaal is het altijd lekker koel! Trakteer jezelf daarom op een verfrissend bezoek aan Corrosia en loop binnen in onze Expo of zie een prachtige film!

EXPO
Wisselen!

Het tentoonstellingsprogramma DE KWEKERIJ is opgedeeld in vier perioden van elk vijf weken. Tijdens elke periode werken er twee, en soms drie, kunstenaars tegelijk in de tentoonstellingsruimte van Corrosia. De presentatie is wekelijks te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag.

Op woensdag 27 juli is het tweede, feestelijke wisselmoment. Aanvang 16.30 uur. De periode van de kunstenaars Miru Bahc en Eva van der Zand wordt op die dag afgesloten. Zij zullen delen waar zij in de vijf weken daarvoor aan hebben gewerkt. Tegelijkertijd is deze datum het begin van de derde presentatieperiode, waar Mayis Rukel en Jerrold Saija het stokje van hen zullen overnemen.
Miru zal haar persoonlijke reis in Almere delen aan de hand van de thema's zorg en gastvrijheid, een video, een foto en een brief aan haar moeder.
Eva nodigt je uit om weg te dwalen in het landschap, mee te doen met haar glasworkshop om het landschap te observeren en zij zal je door dit alles leiden met een speciale soundscape die u je kunt beluisteren op een koptelefoon.
Je bent van harte welkom! 

Expo de kwekerij
FILM
Atlantique

Atlantique is het indrukwekkende speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in 2019 in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte en kreeg lovende kritieken:
Volkskrant **** “Een sensationeel debuut, zelfverzekerd en uniek, waarmee Diop zich bewijst als een formidabel regietalent. Sterk spel van de jonge acteurs”.  Trouw **** “Een film die het arriveren van een prachtige nieuwe stem aankondigt. Wat opvalt, is de souplesse waarmee Diop dit complexe verhaal over een immens onrecht op heldere en toegankelijke manier vertelt”.
Benieuwd? Atlantique is vrijdag 29 juli om 11 en 20 uur te zien. Hier lees je meer en bestel je makkelijk kaartjes!

Atlantique
FILM
White Riot / DOCU Donderdag

Op donderdag 4 augustus is het weer tijd voor DOCU Donderdag.


Had jij eind jaren '70 een hanenkam en luisterde je naar bandjes als The Clash? Dan zul je de tijdgeest in deze documentaire zeker herkennen. White Riot vertelt hoe eind jaren ‘70 een groepje muziekliefhebbers de grootse antiracismebeweging van Groot-Brittannië creëerde. Documentairemaker Rubika Shah reconstrueert de begindagen van Rock Against Racism, een organisatie die met concerten en manifestaties tegengas gaf aan oprukkend racisme in het Groot-Brittannië van de late jaren zeventig.
De Volkskrant gaf White Riot 4 sterren en noemde de documentaire een frisse terugblik op het muzikale antiracisme van de jaren zeventig! Aanvang is 20 uur en kaarten bestellen kan hier.

white riot
FILM
Petite Maman

Petite Maman is een ontroerende mythe over de band tussen ouder en kind. Trouw gaf de film 5 sterren en schreef: “Céline Sciamma is niet in staat om slechte films te maken, al zou ze het willen.”
De film draait om de 8-jarige Nelly, die in het bos achter het huis waar haar moeder Marion opgroeide, haar moeder als jong meisje tegenkomt. De jonge Marion is daar een hut aan het bouwen. Zowel de meisjes als de film doen niet moeilijk over de vreemde ontmoeting, ze accepteren het gewoon. De eerste keer praten ze wat, de volgende dag blijft Nelly bij Marion logeren en bakken ze pannenkoeken.
Petite Maman, te zien op vrijdag 5 augustus om 11 en 20 uur, is een verbeelding van de onuitgesproken band tussen ouder en kind. Van de liefde, het geluk en het verdriet dat je met elkaar deelt. De film speelt niet per se op de ontroering, maar ontroert des te meer.
Kijk de trailer op onze site en bestel je kaartjes makkelijk hier

Petite maman
FILM
Openluchtfilm op de Markt

Als vanouds deze zomer ook Openluchtfilm op de Markt en wel op zaterdag 27 augustus om 20.30 uur! Onze picknick mand en klapstoelen staan al klaar en we zijn heel benieuwd welke film er door jullie gekozen gaat worden.
Je kunt kiezen uit:
Amélie – 20th anniversary (Jean-Pierre Jeunet, 2001)
Druk (Thomas Vinterberg, 2020)
Summer of Soul (Amir ‘Questlove’ Thompson, 2021)
The Worst Person in the World (Joachim Trier, 2021)
Korte beschrijvingen van de films (mocht je deze titels niet meer zo helder op je netvlies hebben) vind je hier. Daar kun je ook stemmen!

film op de markt
THEATER
Songs for no one

Ook zo’n zin in het nieuwe theaterseizoen?

Onze programmering voor september en oktober staat online! En we zien nu al uit naar Songs for no one op woensdag 12 oktober van Nastaran Razawi Khorasani.

De Theaterkrant schreef: “Het is een topprestatie van Nastaran Razawi Khorasani dat ze zo’n lieflijke voorstelling heeft weten te maken met een bikkelharde inhoud.” en maakte het de Keuze van de Criticus
Hier lees je alles over deze bijzondere voorstelling. Zet hem alvast in je agenda of misschien wil je al kaartjes kopen. Dat kan natuurlijk ook.
De komende tijd worden er steeds meer voorstellingen en film aan onze programmering toegevoegd.


En goed om te weten: vanaf het nieuwe theaterseizoen beginnen al onze voorstellingen (film én theater) om 20 uur.

Songs for no one
FILM
En morgen naar de film?

Om 11 en 20 uur kun je naar: LES INTRANQUILLES. Alle info vind je hier. Daar kun je ook kaartjes kopen. 

les

Deel dit artikel