Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief special Expo voor 1 Dag

EXPO VOOR 1 DAG
BOUW MEE MET MAZE DE BOER!

Op uitnodiging van Corrosia Theater, Expo & Film maakt kunstenaar Maze de Boer op zaterdag 15 juli samen met bewoners van Almere Haven een expositie voor één dag. Gaandeweg zal er op de Markt een enorm opblaasbaar schip zichtbaar worden, een bonte verschijning die alleen die dag te bewonderen is. Help De Boer mee en lever plastic tassen in om in het kunstwerk te verwerken, en bouw de 15e zelf mee aan het kunstwerk!

Gebruikte en kapotte plastic boodschappentassen en restplastic vormen de bouwstenen voor de tijdelijke sculptuur. Het materiaal is ingezameld door de stad en het zijn ook bewoners van de stad die het bouwwerk samen met de kunstenaar gaan realiseren. De dag wordt afgesloten met een feestelijke presentatie.

Maze de Boer is gefascineerd door transformatieprocessen en de functieveranderingen die daarmee gepaard gaan. Met zijn installaties speelt hij graag in op de omgeving. De ‘boot’ op de Markt komt te liggen op grond die nog niet zo lang geleden zee was. Hij refereert aan het winkelgebied en de haven van Almere, maar ook aan de expositie Droogzwemmen in Corrosia Expo.

Doe mee!

Lever je oude plastic tassen in bij Corrosia en draag zo bij aan de installatie.

Wil je op zaterdag 15 juli met Maze de Boer aan de slag en medekunstenaar van het project worden? Iedereen is welkom om te komen bouwen tussen 10:00 en 17:00 uur. Vrijwilligers die de hele dag andere bezoekers willen helpen en groepen die gezamenlijk willen helpen kunnen zich aanmelden via reserveren@corrosia.nl

Expo voor 1 Dag

Dit project van Corrosia Theater, Expo & Film wordt gerealiseerd in samenspraak met New Sculpture Department en mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds, Cultuurfonds Almere, Fonds voor Cultuurparticipatie en Gebiedskantoor Almere Haven. Expo voor 1 Dag is onderdeel van Corrosia Square: een artistiek zomerprogramma buiten op de Markt voor Corrosia.

Deel dit artikel