Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief Special: Bezoekersclubs (feb 2019)

Dat je bij ons kunt genieten van spectaculair theater, bijzondere kunst en arthouse films is inmiddels bekend. Maar wist je ook dat wij cursussen aanbieden voor echte cultuurliefhebbers? Leer over de geschiedenis van theater, ontdek de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse theaterpraktijk en kijk met andere ogen naar een voorstelling dankzij de Theaterkijkclub Almere. Of haal je hart op bij de Filmkijkclub Almere, waar je films kijkt én analyseert om erachter te komen waarom juist die ene film je nou zoveel doet.

Houd jij van film of theater, verdiep je graag je kennis en wil je andere cultuurliefhebbers ontmoeten? Dan is zo'n cursus iets voor jou! Lees verder voor meer informatie over aanmelden en prijzen.

Theaterkijkclub 2019
16 MRT / 3 APR / 13 APR / 25 MEI
Theaterkijkclub Almere 2019

De succesvolle Theaterkijkclub Almere gaat alweer zijn derde seizoen in. Samen met de andere deelnemers bezoek je in 2019 bijzondere theaterproducties, afwisselend in Corrosia en KAF. Journalist en theaterwetenschapper Alexander Hiskemuller bespreekt vooraf de achtergrond en inhoud van de voorstelling, zodat je deze op een betere of andere manier kunt doorgronden. 

Het programma tot de zomer:
ZA 16 MRT Het temmen van de feeks – Toneelschuur producties (Corrosia)
WO 3 APR Bedrog – Suburbia (Corrosia)
ZA 13 APR En dus zal ik weer gaan – Tg Ilay (Corrosia)
ZA 25 MEI Turks fruit – Hummelinck Stuurman producties (KAF)

Klik hier voor meer informatie en de prijzen!

Theaterkijkclub 2019
DO 7 MRT / 14 MRT / 21 MRT / 28 MRT
Filmkijkclub Almere 2019

Tijdens de Filmkijkclub Almere onderzoek je de wereld achter vier moderne filmklassiekers. Onder leiding van Marcel Lenssen (o.a. Doodslag, Hope & De Wassarette) ontleed je de opbouw van het verhaal, leer je hoe dialogen werken en ontdek je hoe de film jouw gevoelens stuurt of je prikkelt tot nadenken.

Klik hier voor meer informatie en prijzen!

Filmkijkclub 2019
DO 7 MRT / 19:30 U / FILMKIJKCLUB
BLUE VALENTINE | Derek Cianfrance (2010)

Cindy en Dean waren ooit smoorverliefd op elkaar, maar nu dreigt hun huwelijk langzaam uiteen te vallen. Om hun uitgebluste huwelijk een boost te geven boekt Dean een hotelkamer. Ondanks dat ze zich afzonderen van de buitenwereld, bloeit de liefde niet op maar wordt hun relatie alleen maar meer onder spanning gezet. Jarenlange frustraties borrelen naar boven en maken de situatie steeds ongemakkelijker en venijniger.

Blue Valentine
DO 14 MRT / 19:30 U / FILMKIJKCLUB
The Square | Ruben Östlund (2017)

In een befaamd museum promoot een kunstenaar het altruïsme door middel van een symbolische ruimte waar alleen maar goede dingen gebeuren. Aangezien de bezoekersaantallen flink tegenvallen, schakelt de manager een pr-bureau in om meer reclame te maken. De publiciteitscampagne loopt alleen helemaal uit de hand en veroorzaakt onvoorziene publieke opschudding die de hypocrisie van de media blootlegt.

The Square
do 21 MRT / 19:30 U / FILMKIJKCLUB
The Rider | Chloé Zhao (2017)

De jonge rodeorijder Brady staat na een ongeluk voor de keuze: stoppen met wat hij het liefste doet, of doorgaan met gevaar voor eigen leven. Brady moet rust nemen, maar is koppig en wilt terug in het zadel. Ondertussen vergokt vader Wayne Blackburn het geld dat eigenlijk voor het huishouden en de paarden bestemd is. Samen met zijn verstandelijk beperkte zusje Lilly maakt Brady er het beste van.

The Rider
DO 28 MRT / 19:30 U / FILMKIJKCLUB
Foxtrot | Samuel Maoz (2017)

Michael en Dafna krijgen te horen dat hun zoon Jonathan is omgekomen tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. Kort daarna blijkt het niet om hun eigen zoon te gaan, maar om een andere soldaat met dezelfde naam. Terwijl Michael eist dat het leger zijn zoon naar huis stuurt, probeert Jonathan de verveling bij de grensbewaking te doorbreken.

Foxtrot

Deel dit artikel