Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 27 juni 2017: Special Maze de Boer

Deze zomer neemt kunstenaar Maze de Boer Corrosia Expo over met zijn tentoonstelling Droogzwemmen. De Boer is gefascineerd door transformatieprocessen en de functieveranderingen die daarmee gepaard gaan, en in Droogzwemmen verandert hij Corrosia Expo in een enorm zwembad. Het is een zwembad zonder water. Welke functie krijgt de ruimte door deze ingreep? Welke betekenis heeft ze nu? Droogzwemmen wordt zaterdag 1 juli om 16 uur geopend in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere en is daarna t/m 23 september 2017 gratis te bezoeken.

Elke zomer geeft Corrosia Theater, Expo & Film een kunstenaar de opdracht om met zijn of haar werk te reflecteren op Almere. De Boer is bekend om zijn installaties waarmee hij inspeelt op de tentoonstellingslocatie en haar omgeving. Hij brengt een geënsceneerde kijk op de werkelijkheid en zoekt de grens tussen theater en beeldende kunst op. Daarmee is hij de perfecte kandidaat voor de jaarlijkse zomerexpositie van Corrosia Expo.

Zijn inspiratiebron voor de tentoonstelling is de stad Almere, en als iets Almere heeft bepaald, is het wel het water. Almere is een van de oudst bewoonde gebieden van Nederland en tegelijkertijd een jonge stad. Ooit maakte de oprukkende zee van de jagers in dit gebied vissers en schippers. In de twintigste eeuw werd het water verdreven en ontstond een van de meest bijzondere new towns van Nederland, gebouwd op een voormalige zeebodem. Almere zou er niet zijn geweest als het water niet had plaatsgemaakt voor land. Bij een zwembad gebeurt het omgekeerde en wordt er water gecreëerd op een plek waar voorheen land was. In hoeverre verandert de functie van een zwembad door het weghalen van water?

Droogzwemmen
Opening zaterdag 1 juli, 16 u
Daarna is de tentoonstelling t/m 23 september elke dinsdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur gratis te bezoeken. Elke zaterdag vinden om 13 en 15 uur gratis rondleidingen plaats.

Droogzwemmen Maze de Boer
ZA 15 JUL, 10-17u
Expo voor 1 dag

Als onderdeel van Droogzwemmen gaat kunstenaar Maze de Boer samen met inwoners van Almere op de Markt een expositie voor één dag maken. Doel: een kunstwerk opgebouwd uit door de stad ingeleverd plastic, een artistieke plastic soep op het droge.

Doe mee!
Lever je oude plastic tassen in bij Corrosia en draag zo bij aan de installatie (inleveren kan dinsdag t/m vrijdag tussen 10 en 17u in Corrosia Expo). Wil je op zaterdag 15 juli met Maze de Boer aan de slag en medekunstenaar van het project worden? Iedereen is welkom om te komen bouwen tussen 10:00 en 17:00 uur. Groepen kunnen zich aanmelden via reserveren@corrosia.nl.

Dit project maakt deel uit van Corrosia Square: het artistieke zomerprogramma van Corrosia Theater, Expo & Film dat op de Markt in Almere Haven plaatsvindt.

Corrosia Square

Deel dit artikel