Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 25 oktober 2016

Aanstaande zaterdag opent de gloednieuwe tentoonstelling van Corrosia Theater, Expo & Film: Selected by... Graduation Show 2016. Acht Almeerders brachten met curator Fleurie Kloostra een bezoek aan Nederlandse kunstacademies. Daar kozen zij kunstwerken uit van net afgestudeerde toptalenten. De tentoonstelling wordt 29 oktober om 16.00 uur geopend door Arsine Nazarian van het Mondriaanfonds. Iedereen is welkom!

Met werk van Bente Wilms, Ruby-Jane Fu, Arash Fakhim, Niki van Dam, Tobias Lengkeek, Rinske Former, Kjartan Soderberg en Milena Naef. Bekijk hier alvast de trailer.

Sinterklaas en burgemeester Franc Weerwind zoeken Almeerse talenten voor intocht 12 november!

Vol verwachting klopt ons hart… Want Sinterklaas is weer uit het verre Spanje vertrokken om feest te vieren in de Hollandse polder. Zaterdag 12 november is het zover. Dan vaart hij rond 11:30 uur op een vloot van botters en aken de Havenkom van Almere Haven binnen om de sleutel van de stad in ontvangst te nemen. Zijn stoomboot heeft hij thuisgelaten omdat het bij ons te ondiep is voor zo’n schip. Het programma start al om 10:30 uur: vele Pieten zijn dan druk aan de slag om de Havenkom tiptop in orde te maken voor de aankomst van Sint.

Meedoen?
Meedoen met de optocht van Sinterklaas in Almere Haven? Dat kan! Iedereen die bij de grote Sinterklaasintocht op 12 november een bijzonder kunstje wil laten zien, zoals dansen of muziek maken, kan zich aanmelden voor de auditie op woensdag 2 november (om 15u en om 19u) via pedro@corrosia.nl. En dat geldt ook als je wilt zingen in een Groot Almeers Sinterklaaskoor. Heb je ideeën om de slaapkamer van de Sint mee in te richten? Ook dit kun je mailen naar pedro@corrosia.nl. Kinderen kunnen daarnaast meedoen aan de dichtwedstrijd. Lever voor 7 november een gedicht in via info@corrosia.nl of stuur het op naar Markt 43, 1354 AP Almere en de winnaar vaart mee met de boot van Sinterklaas! Doe jij ook mee? Bekijk hier de oproep van burgemeester Franc Weerwind

Burgemeester Franc Weerwind
Ondertussen bij de buren
La Voix Humaine en Elvis never left the building in KAF

Er staan de komende weken twee bijzondere voorstellingen in Kunstlinie Almere Flevoland: Op 30 oktober speelt Halina Reijn La Voix Humaine. Ze speelt een vrouw die voor de laatste keer met haar ex belt. Hij verbrak hun relatie enkele dagen eerder. Ze probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en later wanhopiger en zelfdestructief. Zaterdag 5 november brengt de muziekvoorstelling Elvis never left the building een ode aan The King of Rock ’n Roll. Actrice Annet Malherbe en zangeres Frédérique Spigt vertellen het turbulente levensverhaal van The King en vertolken songs uit alle periodes van zijn carrière. Kijk voor meer informatie op de website van het KAF.

La Voix Humaine

Deel dit artikel