Ga direct naar inhoud

Gratis op de foto met je huisdier en nog veel meer

De aankomende weken is er weer van alles leuks te doen bij Corrosia! Zo staat er voor het eerst sinds lange tijd weer een (bijna uitverkochte!) voorstelling in onze theaterzaal, kun je op de foto met je huisdier en samen met ons fantaseren over de toekomst van Almere. Natuurlijk staat er ook weer iedere vrijdagavond een goed arthousefilm op het programma.

Lees hieronder meer over onze programma's.

Vrijdag 4 & zaterdag 5 september van 12:00 tot 17:00 uur
Gratis op de foto met je huisdier

Een foto van je huisdier heb je vast en zeker al. Maar hoeveel foto's heb je sámen met je huisdier? Wij organiseren op vrij 4 & za 5 sep in het kader van onze expositie Cracks of Deviancy van Valentina Gal, een (gratis) fotoshoot waarbij je samen met jouw hond, kat, hamster of goudvis wordt vastgelegd door een fotograaf!

Wil je zeker zijn van jouw plekje voor de lens? Meld jezelf en je huisdier dan snel aan!

Foto © Iris Immink

Foto Valentina met hond
Laatste kaarten - DONDERDAG 27 AUGUSTUS 20.30 UUR - 22.00 UUR
AMBER DOCTERS VAN LEEUWEN: SOLO #1

Eindelijk weer theater in ons huis! In SOLO#1 transformeert performer/celliste Amber Docters van Leeuwen haar adoptieverhaal tot een vertelling met universele betekenis, in een spannende mix van performance, tekst, beeld en zelf gecomponeerde muziek.

De Volkskrant schreef: 'Onderschat de kracht van Amber Docters van Leeuwen niet. Als je haar spel en haar neus voor spannende muziek bij elkaar optelt, krijg je een substantie die maar een vonkje nodig heeft om een zaal in lichterlaaie te zetten'.

De kaartverkoop gaat hard en er is beperkt plek, dus wees er snel bij! Ondertussen is Amber samen met de technici hard bezig om de laatste puntjes op de i te zetten.

Solo#1
Tijdelijk zonder horeca
De Triade stopt met Café Roest

Het was je vast al opgevallen, in het pand van Corrosia is de bar al een poos dicht, een direct gevolg van COVID19. We zijn met onze partners in het gebouw druk doende met het oplossen van dit grote probleem. Dat zal wat tijd vergen. Het goede nieuws is dat je de eerstkomende theatervoorstellingen, concerten en films gelukkig wel al kunt genieten van een kopje koffie, thee of desgewenst een glaasje water. Alles volgens de richtlijnen van het RIVM. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen met Denieuwebibliotheek, De Schoor en het gebiedskantoor snel een definitieve oplossing vinden. Tot die tijd ben je meer dan welkom, maar moet je voorafgaande aan een van onze activiteiten zelf je koffie of thee pakken. Volg de aanwijzingen van de medewerkers van Corrosia Theater, Expo & Film. We hopen op je begrip.

Corrosia - Café Roest
Theater over de toekomst van Almere

Vraag jij je weleens af hoe Almere er over 150 jaar uit ziet? Of onze planeet? Kunstcollectief SPACE denkt hier continu over na. Daarom maken zij de voorstelling Rehearsing the Revolution, gebaseerd op de toekomstfantasieën van Almeerders zelf. De komende weken vertellen we meer over dit bijzondere project, dat na de Almeerse première ook naar andere Nederlandse én Europese steden reist. Op 27, 28, 29 oktober & 1 november kun je het resultaat zien in onze theaterzaal.

Space1
Tip van Corrosia

Het Festival Oude Muziek Utrecht reist op maandag 31 augustus af naar Almere! In vier intieme concerten klinkt de mooiste kamermuziek uit vorige eeuwen. Tickets zijn hier te verkrijgen.

VRIJDAG 28 AUGUSTUS 20.00 UUR
VERTIGO (12+)

Vertigo is een thriller uit 1958 die door veel filmcritici wordt beschouwd als een van de beste films van regisseur Alfred Hitchcock. Centraal staan agent ‘Scotty’ Ferguson en sarcastische antiheld (James Stewart) die niets om handen heeft nadat hij door het politiekorps van San Francisco op non-actief is gezet wegens extreme hoogtevrees.

Met tijd te over schiet hij een oude vriend te hulp. Diens vrouw Madeleine (Kim Novak) gedraagt zich vreemd, Scotty zal haar schaduwen. Dan blijkt de afgekeurde agent obsessief verliefd te worden op de blondine die hij schaduwt.

Vertigo 2020
VRIJDAG 4 SEPTEMBER 20.00 UUR
LA DERNIÈRE FOLIE DE CLAIRE DARLING (9+)

Op een mooie zomerdag besluit Claire (Catherine Deneuve) haar complete inboedel te verkopen en heeft daarom al haar spullen in de voortuin uitgestald. Als een horde nieuwsgierige buren begint te vechten om de laaggeprijsde antiekstukken, komen Claire's herinneringen uit haar tragische en flamboyante leven plotseling terug.

Claire 2020

Deel dit artikel