Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 22 november 2016

Feminisme is hot! En dat is terug te zien in de programmering van Corrosia Theater, Expo & Film: vanavond spelen Sophie van Winden en Eva Marie de Waal (Rudolphi Producties) samen met filosoof en columnist Simone van Saarloos de voorstelling Holy F. Ze kruipen vanavond in de huid van enkele feministes van het eerste uur. Waarvoor streden zij? En wat hebben Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Aletta Jacobs of de suffragettes tegen de moderne vrouw te zeggen? Geven zij haar een klap in haar met botox volgespoten gezicht of zijn ze trots op haar bevochten vrijheid? Kaarten zijn nog te koop via corrosia.nl of vanaf 19.30u aan de kassa.

Niki van Dam in Selected by... Graduation Show 2016

Almeerder Rudolf Roos, één van de kunstkiezers die samen met curator Fleurie Kloostra de huidige expositie Selected by... Graduation Show 2016 samenstelde, koos op de kunstacademie ArtEZ in Arnhem het werk Uitzicht op... (2015) van Niki van Dam uit: "De stenen tafels met olieverf deden iets wat 'niet mag' in een expositie: er een klerebende van maken. Dat sprak me aan. Waarom zou je alles binnen het canvas houden? Waarom geen blijvende indruk achterlaten op de plek waar je kunstwerk heeft gestaan?".

Niki van Dam maakte afdrukken van Nederlandse landschappen die kunstschilders in het verleden inspireerden. Vervolgens bewerkte hij deze afdrukken met meerdere lagen verf en pigment. Deze toegevoegde laag van verf druipt op de grond rondom het werk en droogt op, waardoor het landschappelijke elementen toevoegt en tegelijkertijd ook naar het 'landschapsschilderij' verwijst. Meer weten? Loop dinsdag t/m zaterdag tussen 12 en 17uur binnen bij Corrosia Expo. Elke zaterdag vinden om 13 en 15u gratis rondleidingen plaats.

Niki van Dam, detail © Melissa Duijn
Ondertussen bij de buren
Wende zingt Winterreise - Goede Rede Concerten

Vrijdag 2 december zijn Wende Snijders en Gerard Bouwhuis te gast bij Goede Rede Concerten waar ze hun eigentijdse compositie, geïnspireerd op Schuberts Winterreise, spelen. Schuberts held vertelt van zijn lange, winterse wandeltocht. Hij is een afgewezen minnaar vol romantisch verdriet en doodsverlangen. Wende: ‘Een avontuur dat op poëtische wijze vertelt over verlies, vergankelijkheid, dood, liefde en acceptatie.’ Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Goede Rede Concerten.

Wende © Ben van Duin

Deel dit artikel