Ga direct naar inhoud

1991 (★★★★), wat als we geen slaap meer nodig zouden hebben?

Met meer regenachtige dagen in het vooruitzicht is er gelukkig bij Corrosia genoeg te doen.

Sterrenregen bij Corrosia
Zo speelt 't Barre Land vanavond de met vier sterren bekroonde voorstelling 1991. Geïnspireerd op het werk van schrijver Dubravka Ugrešić, die voormalig Joegoslavië ontvluchtte, speelt het theatercollectief een 'indringende maar tegelijkertijd humorvolle en hartverwarmende voorstelling', aldus de Volkskrant.
Val van de ene verbazing in de andere bij Three identical strangers (ook ★★★★). Deze bekroonde documentaire gaat over een identieke drieling die in verschillende families opgroeide zonder van elkaars bestaan te weten. Bij toeval ontmoeten ze elkaar alsnog. Waargebeurd!
Nog meer sterren van de pers (tweemaal vier sterren maar liefst) voor de Zweedse film Gräns. 'Een van de meest originele, gedurfde en verontrustende films van 2018' volgens NRC Handelsblad.

Hightech theater
Wat gebeurt er met onze dromen in een wereld waarin je nooit meer hoeft te slapen? Ulrike Quade Company / Strijbos & Van Rijswijck tonen zo'n toekomstbeeld met hun hallucinerende sciencefictionvoorstelling De droomlozen.
Choreograaf Ann Van den Broek keert bij ons terug met Zooming in on loss, het tweede deel uit The memory loss collection, een meerdelig project over geheugenverlies. Zooming in on loss gaat over de gevoelens die loskomen bij geheugenverlies. De vorm: hightech en abstract.

Kortom, kom schuilen bij Corrosia!

DI 8 OKT / 20.30 U / THEATER
't Barre Land - 1991

Theatrale essayistiek

In 1991 brak de oorlog uit in Joegoslavië. Dubravka Ugrešić, op wiens verhalen en essay’s deze nieuwe voorstelling van ’t Barre Land is gebaseerd, moest haar land ontvluchten omdat ze weigerde mee te gaan in de nationalistische revolte.

Speciale actie millenials - Ben jij geboren in 1991? Dan ontvang jij het tweede kaartje gratis! Mail naar info@corrosia.nl onder vermelding van '1991' of laat vanavond aan de kassa je ID-kaart zien.

't Barre Land - 1991
WO 9 OKT & 16 OKT / 20.30 U / THEATER
De Wasserette draait vrijwillig

Zet de tv maar uit, want Havens eigen soapie gaat weer van start!

Vanaf 9 oktober is het zes woensdagavonden raak, ook dit seizoen op locatie in Café Roest.
Het echtpaar Koos en Yfon proberen vrijwilligerswerk uit. Koos gaat op gesprek bij FC Almere, de club van zijn schoonvader. Maar is Koos wel geschikt als coach of scheidsrechter? En is hij wel van onbesproken gedrag?

De Wasserette 2019
VR 11 OKT / 11 U & 20 U / FILM
Three Identical Strangers (AL)

Veelgeprezen documentaire

Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drieling, maar gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd. Door een bizar toeval worden de drie broers alsnog herenigd. Maar achter deze sprookjesreünie gaat een groot geheim schuil, dat ook andere mensen kan treffen.

Three Identical Strangers
DO 17 OKT / 20.30 U / THEATER
Ulrike Quade Company / Strijbos & Van Rijswijck - De Droomlozen

Hoe zou de maatschappij eruitzien als we door een vernuftige uitvinding nooit meer hoeven te slapen?

Deze muzikale en beeldende voorstelling neemt je mee naar zo'n toekomst. Erg handig, er wordt tijd gewonnen en de grillige gedachtes die we krijgen van dromen zijn verleden tijd. Er blijkt één man nog wel te kunnen slapen en dromen waardoor hij onweerstaanbaar is voor kunstenaars en andere tegendraadse geesten en dus een bedreiging vormt voor het systeem.

Ulrike Quade - De Droomlozen
VR 18 OKT / 11 U & 20 U / FILM
Gräns (16+)

Filmfestival Cannes-prijswinnaar

Deze Zweedse film gaat over grenswacht Tina die moeiteloos in staat is om smokkelaars te ontmaskeren. Tina kan namelijk gevoelens als angst, schaamte en schuld ruiken. Op een dag komt ze in aanraking met een onbekende man met wie ze een speciale verwantschap voelt. Haar onderzoek naar hem onthult meer dan ze had willen weten.

Gräns
ZA 19 OKT / 20.30 U / DANS
Ann Van den Broek / WArd/waRD - Zooming in on loss

Welke gevoelens ervaar je als de realisatie komt dat je geheugen niet goed meer werkt?

Choreograaf Ann Van den Broek neemt ons mee naar de wereld van iemand met geheugenverlies. Een intiem vervolg op Blueprint on memory waarbij deze keer de emotie centraal staat. Zooming in on Loss is een multidisciplinaire voorstelling in een installatie waarin performance, geluid, tekst, video en emotionele uitdrukkingen samenvloeien.

Ann van den Broek - Zooming in on loss

Deel dit artikel