Ga direct naar inhoud

Kunst zien en kunst worden

Kunst zien, over kunst praten en kunst worden: het kan allemaal bij Corrosia!

Tijdens Expo voor 1 Dag kun je je laten vereeuwigen door dé fotograaf van dit moment: Jan Hoek. De foto's worden tentoongesteld rondom Corrosia tijdens de laatste week van de expo Gothics in Nigeria die nog t/m 25 mei te zien is bij Corrosia.
In het filmprogramma zie je heden en verleden: de wereld van de toekomst met sciencefictionthriller Arrival tijdens Mijn Dinsdagavondfilm en liefde ten tijde van de Koude Oorlog met het bejubelde drama Cold War.
Over literatuur praten kan tijdens Lit!, een samenwerking van Avanti en Corrosia. Deze editie met schrijvers van Zwart, de eerste bundel Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen. En dat werd hoog tijd.
Het dansseizoen van Corrosia sluiten we af met een Tsjechische topper, new kid on the block Jiří Pokorný. Met zijn The Little Great People toont hij drie duetten waar de uitersten van het menselijk karakter centraal staan.

Al met al een mooi divers programma de komende weken!

DI 14 MEI / 20 U / FILM
Mijn Dinsdagavondfilm: Arrival (12+)

Leer de taal van buitenaardse wezens

Het buitenaardse, dat fascineert kunstenaar Esther Schuilenburg en stylist Loana van Dort. Middelpunt van hun programma voor Mijn Dinsdagavondfilm is Arrival, een sciencefictionthriller van Denis Villeneuve waarin een taalkundige de wereld moet redden. 

Vanaf 19.30 u en na de filmvertoning zijn er gratis workshops te volgen waarbij je, net als het hoofdpersonage in de film, de taal leert van buitenaardse wezens.

Arrival
VR 17 MEI / 11 & 20 U / FILM
Cold War (12+)

Liefde ten tijde van de Koude Oorlog, liefde als koude oorlog

Een meeslepend liefdesverhaal van de Poolse regisseur en Oscarwinnaar Pawel Pawlikowski. Tussen de muzikanten Wiktor en Zula is het liefde op het eerste gezicht, maar politiek en tegenslagen staan in de weg. Ze kunnen niet zonder, maar ook niet met elkaar.

Cold War
ZA 18 MEI / VANAF 12 U / EXPO
Jan Hoek - Expo voor 1 Dag

Voor de camera van Jan Hoek? Dit is je kans!

In het kader van onze jaarlijkse Expo voor 1 Dag richt hotshotfotograaf Jan Hoek een pop-up fotostudio in op de Markt. Almeerders kunnen zich daar gratis laten fotograferen in installaties uit zijn tentoonstelling Gothics in Nigeria. De foto’s worden op groot formaat geprint en dit keer niet slechts één dag, maar een week lang geëxposeerd rondom Corrosia.

Expo voor 1 Dag
ZO 19 MEI / 15.30 / LIT
LIT! - Met schrijvers van 'Zwart'

Uitermate urgent

In samenwerking met diversiteitsplatform Avanti organiseert Corrosia een nieuwe serie literaire zondagmiddagen. Tijdens LIT! verkennen bekende schrijvers en publiek samen boeken met actuele thema's.

In deze aflevering spreken we met schrijvers uit de bundel Zwart, de eerste bundel met Afro-Europese literatuur uit Nederland en België. De verhalen van de achttien schrijvers in het boek gaan over verschillende maatschappijkritische genres en onderwerpen, met de ‘Afropese’ identiteit als rode draad.

Boekcover ZWART
DO 23 MEI / 20.30 U / DANS
Korzo Producties / Jiří Pokorný - The Little Great People

Upcoming Tsjechisch talent met werk over de contrasten van de mens

Dankzij twee Haagse instellingen krijgt de Tsjechische choreograaf Jiří Pokorný, ex-danser van NDT, nu de kans zijn eerste avondvullende programma te maken. We krijgen drie duetten te zien, elk duet gaat over een andere tegenstelling in de menselijke natuur. Misschien dat u zichzelf in één of meerdere dansparen herkent?

The Little Great People - Korzo Producties/Jiri Pokorny

Deel dit artikel