Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 20 dec 2016

De kerstvakantie staat weer voor de deur! Dit jaar sluiten we in Corrosia Theater, Expo & Film nog af met de theatervoorstelling Vaudeville van De Theatertroep (vanavond - 20 december - om 20.30 uur) en aanstaande vrijdag met de Japanse film Our Little Sister (AL, 2015, Hirokazu Koreeda) om 11 en 20u. Tussen Kerst en Oud & Nieuw is ons kantoor tussen 12 en 17u telefonisch bereikbaar (dinsdag t/m vrijdag). De expositie Selected by... Graduation Show 2016 is daarnaast gewoon de hele kerstvakantie gratis te bezoeken: elke dinsdag t/m zaterdag van 12 tot 17u kunt u de bijzondere afstudeerwerken zien van jonge kunstenaars, uitgekozen door Almeerders! Wilt u meer weten over de kunstwerken en kunstenaars? Elke zaterdag kunt u om 13 en 15u mee met een gratis rondleiding. Voor nu wenst het team van Corrosia Theater, Expo & Film u alvast fijne feestdagen!

Selected by... Graduation Show 2016
Gevoel van hoop en kinderlijke realiteit in werk Rinske Former

Tot en met 21 januari 2017 is het werk It's beautiful when it flies (2016) van Rinske Former nog te zien in de tentoonstelling Selected by... Graduation Show 2016. Dit fotografische werk gaat over Rinske's kinderdroom om te kunnen vliegen. Ze betreurt het dat men tijdens het volwassen worden het vermogen om in onverschillige dingen te geloven, verliest. Rinske onderzocht de mogelijkheid om te vliegen als een vogel. Ze ontmoette drie mannen die ornitopters hadden gebouwd: vliegmachines die gebaseerd zijn op de vliegtechniek van vogels, maar dan aangedreven door mankracht. Deze mannen overtuigden haar dat dromen en wensen toch kunnen overleven in de echte wereld. Kunstkiezer Melissa koos het werk van Rinske uit op de eindexamenexpositie van de Koninkljke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag: "Ik vind het indrukwekkend hoe maar drie foto's, met zo'n simpele maar toch logische opstelling, mij dit gevoel van hoop maar ook een bepaalde rust geven."

Kom meer te weten over het werk van Rinske en de andere kunstenaars in Selected by... Graduation Show 2016 tijdens de gratis rondleidingen op zaterdagen (13 & 15u), of loop dinsdag t/m zaterdag tussen 12 en 17u even binnen in onze expositieruimte. Toegang gratis.

Rinske Former © Melissa Duijn

Deel dit artikel