Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 14 maart 2017

Heb je de bijzondere kunstwerken van Roos Quakernaat, Suzie van Staaveren & Afra Eisma, Casper Braat en Annegien van Doorn al gezien in onze huidige tentoonstelling Dysfunctional Matters II / Redefining Desire? Deze kunstenaars presenteren alledaagse gebruiksvoorwerpen als kunst, net zoals schilder Marcel Duchamp hier ooit mee begon door in 1913 een fietswiel op een krukje te monteren en dit werk tentoon te stellen. Nieuwsgierig? Elke zaterdag geeft een van onze medewerkers om 13 en 15 uur een gratis rondleiding. Even binnenlopen op dinsdag t/m zaterdag kan natuurlijk ook: de tentoonstelling is tussen 12 en 17 uur gratis te bezoeken.

Jong talent gezocht
Vacature First Friday

De reeks First Friday van dit seizoen is net pas afgelopen, maar we zijn alweer op zoek naar vier jonge collega's (18-25 jr) die samen het nieuwe First Friday-team willen vormen! Samen krijgen zij de kans om van september 2017 t/m maart 2018 op elke eerste vrijdagavond van de maand de zaal van Corrosia te programmeren. Het team krijgt carte blanche. Bottom line: het programma moet artistieke kwaliteit hebben. Wat dat is, daarover mag natuurlijk stevig worden gediscussieerd. Nieuwsgierig? Lees meer over de vacature op deze pagina.

First Friday © De FotoKelder
Meer halen uit een voorstelling?
Sluit je dan aan bij de Theaterkijkclub Almere

Samen bezoeken de deelnemers van de Theaterkijkclub Almere acht bijzondere theaterproducties, afwisselend in Corrosia Theater, Expo & Film en Kunstlinie Almere Flevoland. Voorafgaand aan de voorstelling krijg je alles te horen over de achtergrond en de inhoud ervan en ontmoet je de makers.

Met de Theaterkijkclub Almere leer je naar een voorstelling te kijken, krijg je inzicht in de laatste ontwikkelingen en de geschiedenis van theater en word je op de hoogte gebracht van wat er te zien is in grote en kleine theaters in Nederland. Een exclusieve inkijk in de actuele Nederlandse theaterpraktijk dus! De Theaterkijkclub Almere start op 21 maart met de voorstelling Paaz van Yora Rienstra in KAF. Kijk voor de andere voorstellingen op deze pagina. Kosten cursus: € 100,- voor 8 avonden inclusief toegangskaarten voor de theatervoorstellingen. Aanmelden kan nog tot 21 maart via info@corrosia.nl

Theaterkijkclub Paaz
Ondertussen bij de buren...
De Vader in Kunstlinie Almere Flevoland, 16 maart

Waarom heeft hij zijn pyjama nog aan? Is het al ochtend of moet het nog avond worden? En waar is zijn horloge? Langzaam glijdt 80-jarige André (Hans Croiset) weg in een mistige wolk. Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen, zonder dat hij begrijpt waarom. Dochter Anne (Johanna ter Steege) probeert haar vader te helpen. Maar hoe help je iemand die steeds meer wegraakt? In De Vader zien we door de ogen van André de verwarring van iemand met Alzheimer. Zijn onrust en paniek raken niet alleen hem, maar ook zijn dochter Anne. De Vader levert herkenbare situaties op die niet alleen schuren, maar tegelijkertijd ook buitengewoon komisch zijn. Het is pijnlijk-geestig wanneer André’s mores tezamen met zijn herinneringen vervliegen en zijn karaktertrekken zich sterker dan ooit manifesteren. Donderdag 16 maart a.s. in Kunstlinie Almere Flevoland.

Vader KAF klein

Deel dit artikel