Ga direct naar inhoud

Nieuwe datum voor Enter Almere Haven

Het festival Enter Almere Haven heeft een nieuwe datum, de nieuwe luisterserie Even bellen met..., TEAM FRANC bestaat 7 jaar, we hebben tips voor thuis op de bank én in de stad en blikken terug op de digitale afleveringen van de Kunstkijkclub. Hoewel onze deuren nog gesloten zijn, zitten we niet stil.

Nieuwe datum voor Enter Almere Haven

Kunstenfestival dóór de wijk

Corrosia Theater, Expo & Film heeft het festival Enter Almere Haven verplaatst naar het weekend van 3 & 4 juli 2021. Op zaterdag en zondag kunnen bezoekers genieten van theater, muziek, beeldende kunst, circus, een parade en meer. Op het programma staan o.a. Bamboestiek van kunstenaar Antoon Versteegde en I Lost My Mom At The Supermarket van Sien Vanmaele. Naast dat het festival een aantal maanden later plaatsvindt, vindt het ook in een andere vorm plaats. Waar eerst festivalharten in de wijken werden gecreëerd, worden nu routes uitgestippeld door de wijken.

Nieuwe datum ENTER_2021
Even bellen met...

Nieuwe luisterserie over Enter Almere Haven

Een festival organiseren ten tijde van een lockdown, hoe doe je dat? Wat komt er allemaal bij kijken? Het is niet makkelijk, dat kunnen we je alvast vertellen.

Vanaf vandaag kun je de eerste aflevering van de nieuwe luisterserie Even bellen met... van het festival Enter Almere Haven beluisteren. Deze serie is in het leven geroepen om in contact te blijven met de betrokken Havenaren, die in co-creatie met Corrosia Theater, Expo & Film het festival Enter Almere Haven organiseren, programmeren en produceren. Gehost door Enter medewerker en toevallig eigenaar van een fantastische radio-stem, Job Kühlkamp.

EVEN BELLEN MET_1
Kunstkijkclub Almere goes digital

Meer leren over kunst via ZOOM

Ook Corrosia omarmt het digitale podium. Het tweede gedeelte van onze Kunstkijkclub Almere vond online plaats. Onder leiding van kunsthistoricus Marijke Phoa kwamen de deelnemers meer te weten over kunst, met tijdens de laatste livestream aandacht voor onze expositie TEAM FRANC - Graduation Show 2020. Het was een geslaagde bezoekersclub!

Kunstkijkclub jan 2021
TEAM FRANC zeven jaar lang een succes

Kunst voor iedereen

Wist jij dat het concept achter onze expositie TEAM FRANC - Graduation Show al een poosje meegaat?

Al zeven jaar lang bewijzen inwoners van Almere dat kunst voor het grote publiek niet simpel hoeft te zijn. Zij zijn de curatoren die de expositie samenstellen uit werk van kersverse kunsttalenten van verschillende Nederlandse kunstacademies. De eerste expositie die wij in 2014 organiseerden, droeg de naam Team Annemarie (naar de toenmalige burgemeester Annemarie Jorritsma).

Ondertussen is TEAM FRANC een echte Corrosia-klassieker geworden en een schoolvoorbeeld van hoe wij kunst toegankelijk willen maken voor iedereen.

Nu nog even dicht maar straks hopelijk weer open!

TEAM FRANC door de jaren heen
Internationale Vrouwendag

Films met krachtige vrouwen

Jaarlijks op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag die in het teken staat van vrouwenemancipatie. Speciaal voor deze dag hebben twee kijktips op een rij gezet;

Te beginnen met de buitengewone documentaire 'Woman'. Een portret waarin tweeduizend zeer verschillende vrouwen, afkomstig uit vijftig landen, worden geïnterviewd aan de hand van diverse thema's. Met als belangrijkste vraag: wat betekent het om vrouw te zijn?

'Shirley' is een semi-biografische film over de Amerikaanse schrijfster Shirley Jackson (1916-1965), vooral bekend van de griezelroman 'The Haunting of Hill House'. Een sfeervolle en prachtige film waarin werkelijkheid en fictie naadloos in elkaar overlopen.

'Shirley' is op 23 april bij ons te zien in het filmtheater en 'Woman' op 30 april.

Woman & Shirley
CORROSIA BLIKT TERUG

Terug in de tijd

We duiken de archieven in en nemen je mee naar ons verleden vol kunst, theater en film.

Op 2 mei 1977 ging de eerste paal van het huidige Corrosia de grond in. Een bruin complex van architecten Ron Blom van Assendelft en Jan Koning. Het oorspronkelijke plan was om er een sociaal cultureel centrum van te maken. Tijdens de bouw werd gelukkig toch besloten om in plaats van een gemeenschapszaal een theaterzaal te bouwen. Dit besluit is genomen mede door de inzet van de cultureel ambtenaren James Purvis en Thijs Gerretsen, toentertijd verbonden aan het Projektburo Almere. Het pand werd in 1979 opgeleverd en is daarmee het eerste en oudste theater van Almere. Daar zijn we erg trots op!

Corrosia blikt terug
CORROSIA TIPT: Kunst is leuk

Laagdrempelige en bijzondere ervaringen met kwalitatieve kunst in het stadshart van Almere.

Kunst is Leuk, het initiatief van de Almeerse kunstenaars Foktje Verhoef en Anke Portier, is sinds 4 maart open op afspraak. De expositie heeft als doel het winkelende publiek te verassen en in aanraking te laten komen met beeldende kunst. De kunstwerken die te zien zijn, zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen en tekeningen, maar ook aan video- en digitalekunst. En naast kunst kijken, kun je er ook kunst kopen!

De expositie is op afspraak gratis te bezoeken. Reserveer minimaal 4 uur van te voren een tijdslot van 20 of 30 minuten.

De deelnemende kunstenaars zijn; Ko van Velsen, Jos Akkermans, Burnie1100, Nova Eeman, Trudie Canwood, Manpowerr, Freymenn, Kasper Jongejan en Mannie Krak.

Kunst is leuk
CORROSIA TIPT: Oostpool Stream

Oostpool lanceert Oostpool Stream. Het livestream platform voor theater en dans live vanuit Huis Oostpool in Arnhem.

De komende tijd streamt Theatergroep Oostpool wekelijks een voorstelling voor bij jou thuis op de bank. Via Oostpool Stream maak je mee wat er op dat moment live in Huis Oostpool gespeeld wordt. Nieuwe projecten, klassiekers, recente pareltjes uit eigen repertoire, maar ook voorstellingen van andere makers en gezelschappen uit het Oosten van Nederland.

Oostpool Stream

Deel dit artikel