Ga direct naar inhoud

Ontroerende solo over Boudewijn Büch

Met het vallen van de blaadjes en de regen, is het nu de ideale tijd voor een bezoekje aan Corrosia. Enkele programma highlights zijn onze huidige expo Cracks of Deviancy die nog t/m 17 oktober te zien is en de wereldpremière van theatervoorstelling Rehearsing the revolution eind oktober, waarvan de kaartverkoop zojuist is gestart.

Iets om naar uit te kijken in het nieuwe jaar is ons buurt- en kunstenfestival Enter Almere Haven, waarvan de nieuwe data inmiddels bekend zijn. Gedurende het Pinksterweekend op zondag 23 en maandag 24 mei 2021 gaan we de wijk in voor twee dagen vol theater, muziek en kunst. Het team van Corrosia staat al te trappelen!

T/M 17 OKT / EXPO
Almeerders op de foto met hun huisdier

In een prachtig decor, gemaakt door de kunstenaar Valentina Gal, nodigden we Almeerders uit om samen met hun huisdier plaats te nemen voor de lens van fotografe Dewi Veldhuizen. Mens en dier smolten samen tot ware kunstwerken, helemaal in het thema van Valentina’s expositie Cracks of Deviancy, waarin ze de liefde voor dieren onderzoekt. En wat was het een succes! De foto’s én de expo zijn nog t/m 17 oktober te zien, dus kom vooral langs om ze te bewonderen.

Op de foto met je huisdier
WOE 30 SEPT / 15 U / JEUGDTHEATER
MaxTak - Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

Hilarisch theater voor jong en oud

Muziektheater van de bovenste plank! Aanstaande woensdag laat theatergroep MaxTak je horen welke geluiden er allemaal bestaan op de wereld. We kunnen alvast verklappen dat dit er veel meer zijn dan je denkt. Trommel de (buurt)kinderen, neefjes en nichtjes op en kom alvast samen in de juiste sferen met de liedjes uit de voorstelling, hier te beluisteren.

MaxTak - Het best bewaarde geluid campagnebeeld
DO 1 OKT / 20.30 U / THEATER
Theater Ins Blau Producties - De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch

Ontwapenende solo over het leven van Boudewijn Büch

Voor even is de welbespraakte tv-persoonlijkheid Boudewijn Büch terug op aarde in de vorm van acteur Dick van den Toorn. Gewapenend met sterke verhalen blikt hij terug op zijn ‘helse’ schooltijd, zijn schrijverschap, onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en liefde voor kunst, literatuur en popmuziek. Welke herinneringen kloppen er en welke niet? En hoe belangrijk is dat?

Bekijk hier alvast de trailer.

Boudewijn Büch - fotograaf Anne van Zantwijk
VR 2 OKT / 20 U / FILM
Les misérables (16+)

IJzersterke politiethriller over de spanningen in Franse banlieues

Les misérables werd gemaakt door Ladj Ly, die zelf opgroeide in een Franse achterstandswijk. Zijn persoonlijke ervaringen zijn voelbaar in de film zodat die extra hard binnenkomt. We volgen drie agenten die met hun tactloze optreden olie op het vuur gooien in een wijk die op ontploffen staat.

Les Miserables v2

Deel dit artikel