Ga direct naar inhoud

Nieuw jaar, meer verrassend theater

Aanstaande zaterdag proosten we na afloop van theatervoorstelling Botanical wasteland op een mooi 2020 vol verrassende, troostende en horizonverbredende kunst. Zo is de voorstelling Rust zacht Billy een oefening in afscheid nemen en toont Lucas de Man je het leven van millenials in Aziatische megasteden in De man in Azië. Het festivalteam van Enter Almere Haven heeft een bijzonder cultureel programma samengesteld voor het festival dat in juni 2020 zal plaatsvinden. Zondagmiddag maken ze het spannende programma bekend.

Op een inspirerend nieuw jaar vol verbluffende kunst!

VR 10 JAN & 17 JAN / 11 & 20 U / FILM
Films op vrijdag

Een hallucinante koortsdroom en zombie-horrorkomedie

Climax (16+)
In een afgelegen zaal repeteert een Franse dansgroep voordat zij op tournee gaan door Amerika. Onder invloed van een LSD-cocktail slaat de sfeer om in een waazin die de dansers de hele nacht in zijn greep houdt.

The dead don't die (16+)
Steracteurs Bill Murray, Adam Driver en Chloë Sevigny spelen drie agenten die in het kleine dorpje Centerville dat wordt overspoeld door zombies. Met honkbalknuppels en gortdroge grappen gaan ze de levende doden te lijf.

Climax (16+)
ZA 11 JAN / 20.30 U / THEATER
Theater Rotterdam: Boogaerdt/Vanderschoot & Touki Delphine - Botanical wasteland

Afgelopen zomer op Oerol, deze zaterdag in Almere

Een muzikale live performance en video-installe ineen. Botanical wasteland toont ons een toekomst waarin de mens niet meer centraal staat maar gelijk is aan natuur, objecten en technologie.

Theater R'dam / Boogaerdt&Vanderschoot - Botanical wasteland
ZO 12 JAN / 15 U / FESTIVAL
Presentatie festivalprogramma Enter

Kom meer te weten over het nieuwste festival van Almere!

Enter Almere Haven is een uniek festival dat door buurtbewoners uit verschillende wijken van Almere Haven is samengesteld. Na maanden van wikken en wegen is het festivalprogramma bekend en worden de deelnemende acts feestelijk onthuld bij Corrosia. Maak tijdens deze middag kennis met Enter en meld je aan om mee te werken aan de productie, aankleding en promotie van dit nieuwe festival dat in juni 2020 zal plaatsvinden.

Wil je erbij zijn? Stuur een mailtje naar enter@corrosia.nl.

Logo Enter Almere Haven
DI 14 JAN / 20.30 U / THEATER
Het Zuidelijk Toneel / Eva Line de Boer - Rust zacht Billy

Wat zijn de nieuwe rituelen rond de dood?

In de theatervoorstelling Rust zacht Billy gaat regisseur Eva Line de Boer op zoek naar het ultieme afscheid van het leven. Een pleidooi voor een meer open relatie met de dood.

HZT Eva Line de Boer - Rust zacht Billy
WOE 15 JAN / 20.30 U / THEATER
Backbone / Alida Dors - Or die trying

Een energieke voorstelling voor de dromers en vechters onder ons

Or die trying combineert op een krachtige manier dans en thaiboksen. In de nieuwe voorstelling van choreograaf en socioloog Alida Dors staat vechtlust centraal. Geïnspireerd op het verhaal van haar vader, die als Surinaamse immigrant letterlijk en figuurlijk voor een beter leven vocht met zijn eigen boksschool. Hoe ver ben je bereid te gaan? Is opgeven een optie?

Alida Dors - Or die trying

Deel dit artikel