Ga direct naar inhoud

Midzomer Corrosia

We zijn zo’n beetje halverwege de zomervakantie. We maken ons op voor Zomer in Haven en in Corrosia is nog steeds het Lokale HittePlan van kracht: de mooiste films in de koelste zaal! Laat je verrassen!

FILM
Swan Song

Een bejaardentehuis paste niet helemaal in het toekomstbeeld van Pat Pitsenbarger, maar het lot besliste anders. Na een beroerte slijt de eens flamboyante en eigenzinnige haarstylist zijn dagen in een tehuis. Wanneer hij gevraagd wordt om een overleden klant te voorzien van een kapsel voor haar uitvaart, ziet hij zijn kans om te ontsnappen. De komische dramafilm Swan Song volgt Pat’s reis naar een klein stadje in Ohio, waar de kapper zijn leven herbeleeft en zijn talent herontdekt. Stukje bij beetje onthult deze film meer over Pat’s pijnpunten en gloriedagen.

‘’Zijn maniertjes, zijn oogopslag, zijn houding… en de kleding, oh, de kleding! Het is spot on en dankzij zijn performance kun je je ogen niet van hem afhouden. Hij maakt van Pat zo’n gelaagd personage, dat je niet anders kan dan hem in je hart sluiten’’ - Cinemagazine ★★★★

Ook naar Ohio? Dat kan op dinsdag 9 augustus om 20 uur. Bestel je ticket hier 

Swan Song
FILM
First Cow

First Cow is een western, maar vergeet vooral meteen alle ideeën over dat genre. Dit is geen morele vertelling en geen heroïsch verhaal over stoere types op een paard. In First Cow ligt de nadruk op het bakken van de koekjes, het plukken van blauwe bessen, en vooral op de bijna vanzelfsprekende vriendschap die ontstaat tussen Cookie en King Lu. Te zien op vrijdag 12 augustus om 11 uur (Broodje Film) en om 20 uur (met gratis drankje voor of na de film!). Meer info vind je hier

first cow
FILM
Jump Darling

Ga lekker zitten voor Jump Darling, waarin we een beginnende dragqueen zien die, aan het bijkomen van een mislukte relatie, ‘vlucht’ naar het Canadese platteland. Daar neemt hij de zorg op zich voor zijn dementerende grootmoeder die langzaam aan het afglijden is. Ze doen een wanhopige pogingen om ervoor te zorgen dat oma niet naar een het plaatselijke verpleeghuis hoeft.

Hoe het afloopt kun je zien op vrijdag 19 augustus om 11 uur (Broodje Film) en om 20 uur (met gratis drankje voor of na de film!). Bestel je kaartjes hier of loop vrijdag gewoon binnen!

Jump Darling
Openluchtfilm
De Markt als openlucht bios - komt dat zien!

Haal die klapstoeltjes, zitzakken en campingkrukjes maar van de zolder, want op zaterdag 27 augustus wordt de Markt in Almere Haven omgetoverd tot een gratis openlucht bios! Neem familie en vrienden mee, ga lekker zitten en geniet van een heerlijke snack uit het Corrosia Café terwijl de zon ondergaat en een zomerse film op het grote doek verschijnt.

En er is nog meer! Voor de kinderen draait om 14 uur de film Mijn Vader is een Saucisse. In deze film zegt Pap plots zijn baan als bankier op om acteur te worden. Zoë's moeder vindt dat maar niks, maar Zoë weet zeker dat haar vader een geweldige acteur zou kunnen zijn.

Vooraf kunnen de kinderen met het Corrosia Café hun eigen saucijzenmonsters (ook vega!) maken. Deze activiteit start om 13 uur en kost €2,50 per persoon.

Om 20:30 uur, wanneer het dan eindelijk begint te schemeren, kijken we samen naar de magische film The Worst Person in the World. Deze film gaat over de dertigjarige Julie, die geen genoegen neemt met haar leven en daarom een punt achter haar stabiele relatie met schrijver Aksel zet. Ze ontmoet de veel jongere en knappere Eivind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort.

Klinkt goed toch? Meer informatie vindt u hier. 

film op de markt
MUZIEKTHEATER
Orkater speelt CASH - Seven Songs for Johnny

Orkater komt weer naar Almere Haven en dat is altijd fijn! De Volkskrant schreef over CashCash is een hartverwarmende muziektheatervoorstelling, over Johnny Cash én Viktor Griffioen” en gaf de voorstelling 4 sterren! Wij zijn dus blij dat deze voorstelling in september bij ons te zien is!


Wie is 'The Man in Black' nu echt? En hoe kom je daarachter? Net als alle Johnny Cash-fans heeft Viktor Griffioen de platen van de muzieklegende volledig grijs gedraaid, maar dat gaf niet voldoende voldoening. Daarom ging hij verder en reisde hij naar Amerika. Daar sprak hij familie- en bandleden, dook hij de archieven van Dyess in en ging undercover in de Billy Graham Evangelic Organisation. Zo kwam hij tot nieuwe ontdekkingen en schokkende feiten.

Al zijn onderzoek moest leiden tot de beantwoording van die ene vraag: wie is Cash? Griffioen deelt zijn bevindingen in Cash met je in zeven zelfgeschreven nummers, waarin hij probeerd de ziel van Cash te vangen. Of dat is gelukt, dat mag je zelf oordelen.

Op donderdag 15 september in Corrosia. Aanvang 20 uur en kaarten voor de voorstelling bestel je makkelijk hier 

En goed om te weten: vanaf het nieuwe theaterseizoen, dat bij ons officieel start op 1 oktober, beginnen al onze voorstellingen (film én theater) om 20 uur.

Cash Orkater
EXPO
Welkom!

Het tentoonstellingsprogramma DE KWEKERIJ bestaat uit vier perioden van elk vijf weken. In iedere periode gaan er twee, soms drie, kunstenaars tegelijkertijd aan de slag in de tentoonstellingsruimte van Corrosia. Benieuwd naar hun werk? De presentatie is wekelijks te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag.

Na het bijzondere wisselmoment van afgelopen week is de derde periode van DE KWEKERIJ alweer van start gegaan en hebben twee nieuwe kunstenaars zich gevestigd in onze tentoonstellingsruimte. We stellen u voor aan Mayis Rukel: multidisciplinair kunstenaar, filmmaker en schrijver. Met de kracht van humor en kwetsbaarheid creëert hij verhalen in beeld en performance. Zo wil hij de wereld genezen van de hedendaagse vernietigende (neo)koloniale en suprematistische/racistische structuren.

En ontmoet Jerrold Saija, die zich baseert op geleefde ervaringen, archieven, herinneringen en genot van het Molukse lichaam om zo de invloed van koloniale geschiedenis op het Molukse lichaam te onderzoeken. Met clowning, fotografie, 3D modellering, renderen en printen, en het vertellen van verhalen, zoekt hij contact met dat wat verloren is gegaan in de geschiedenis.

Expo Jerrold
FILM
Morgen naar de film?

Dat kan! Op het programma staat Petite Maman, het meesterwerkje van regisseur Céline Sciamma. Aanvang 11 uur (Broodje Film) en 20 uur (met gratis drankje voor of na de film!). Nog even lezen waar de film precies over gaat? Klik hier.

petit maman 2

Deel dit artikel