Ga direct naar inhoud

Komende weken in Corrosia: o.a. Dood Paard | Zarah Bracht | Opening Graduation Show

Laat het maar stormen en regenen want in Corrosia zit je goed! Van ons ben je gewend dat er mooie en indrukwekkende voorstellingen en films te zien zijn. En aanstormend beeldend talent. De komende twee weken word je op je wenken bediend!
THEATER
ZA 4 NOV 20 U
DOOD PAARD - OP HOOP VAN ZEGEN
Vier sterren in de Volkskrant: “Op hoop van zegen van Herman Heijermans levert na 123 jaar nog verrassend aangrijpend theater op” en vier stippen van het NRC: “Op hoop van zegen grijpt je bij de kladden en laat je niet meer los”. Aanstaande zaterdag te zien in Corrosia!
Kaarten voor de voorstelling koop je hier
Dood Paard - Op hoop van zegen | corrosia | theater | almere | almere haven
THEATER
WO 8 NOV / 20 U
PRODUCTIEHUIS THEATER ROTTERDAM: ZARAH BRACHT - I'D RATHER DIE
Een voorstelling geïnspireerd door een iconische film: Thelma & Louise. Herinner je de slotscène nog? Susan Sarandon en Geena Davis rijden nog liever het ravijn in dan zich uit te leveren aan de, door witte mannen, geschreven wetten. De Theaterkrant schreef: “Rake performance toont de subtiele pijn van het vrouw-zijn”. I'd rather die gaat over het losbreken van de verwachtingspatronen die vrouwen klein houden. Echter: de voorstelling is eerder een liefdevolle zoektocht naar het steunen van vrouwen, wereldwijd, dan een oproep tot geweld tegen mannen.
Kaarten voor de voorstelling koop je hier
KIJK DE TRAILER
Productiehuis Rotterdam | I'd rather die | Zarah Bracht
FILM
VR 10 NOV / 11 & 20 U
ROTER HIMMEL (12+)
Na een zomer vol bosbranden en ander natuurgeweld is Roter Himmel van Christian Petzold een toepasselijke film. Want de emoties vlammen op in het kleine vakantiehuis dat een aantal jonge mensen deelt. Deze winnaar van de juryprijs in Berlijn is romcom, praatfilm en relatiestudie in een. Én een klimaatwaarschuwing. Want de bosbranden negeren gaat niet meer als de vlammen ineens veel te dicht zijn genaderd.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier.
Kaarten voor de avondfilm koop je hier.
Roter Himmel
EXPO
Opening ZA 11 NOV / 16 U
GRADUATION SHOW
De Graduation Show, het paradepaardje van Corrosia Expo, staat elk jaar garant voor verrassingen. Omdat de expositie niet wordt samengesteld door één curator, maar door een groep inwoners van Almere, komen er bijzondere kunstwerken naar de expositieruimte. Dit jaar zijn Joeri, Faye, Ruud, Cobie, Mary, Hella, Peter en Victoria naar de afstudeerexposities van een aantal kunstacademies in Nederland geweest. Benieuwd welke jonge kunstenaars de meeste indruk hebben gemaakt op onze Kunstkiezers? Kom dan naar de opening van de Graduation Show, zaterdag 11 november. De opening is voor iedereen gratis toegankelijk.
Openingstijden van de Expo zijn: di t/m za – 12 tot 17 uur. Op zaterdag worden er rondleidingen gegeven.
Gradiuation Show | Expo | Corrosia | beeldende kunst | academie
THEATER
DI 14 NOV / 20 U
GAVIN-VIANO/FRASCATI PRODUCTIES - MULTIVERSUM - ONLOSMAKELIJK VERBONDEN
Wat als je grote zus, met wie je zo heerlijk het sprookje van de Kleine Zeemeermin kon naspelen, ineens je grote broer wordt? Samil, familie en vrienden worstelen met de transitie van Liane, die als Jeff zijn ware identiteit vond. Als Jeff zich van het leven beroofd, duikt Samil in het verleden.
"Opnieuw toont Gavin-Viano een grote sensitiviteit voor de grillige wirwar aan emoties die loskomen bij een traumatische gebeurtenis en het helen daarvan", schreef Het Parool.
Kaarten koop je hier.
GAVIN-VIANO / FRASCATI PRODUCTIES - MULTIVERSUM - ONLOSMAKELIJK VERBONDEN
FILM
VR 17 NOV / 11 & 20 U
ELEPHANT (12+)
Prachtige beelden van het Poolse platteland, maar ook de onverdraagzaamheid van de boerenbevolking vormen het decor voor de ontluikende gevoelens van Bartek voor een nieuweling in het dorp, de zorgeloze muzikant Dawid. Bartek voelt zich gebonden aan de zorg voor de paardenboerderij van zijn moeilijke moeder, maar de roddels benauwen hem. Tijd voor een ingrijpende en hartverscheurende keuze: gaan of blijven?
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier.
Kaarten voor de avondfilm koop je hier.
Elephant
VRIJDAG NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 3 NOV / 11 & 20 U
ANATOMY OF A FALL (12+)
We trappen de themamaand Filmfestivals af met een topper: de thriller Anatomy of a Fall (van Justine Triet) won de hoogste prijs op het festival van Cannes én op het Sydney Film Festival. Geen wonder: de film sleurt je mee in het zacht gezegd woelige huwelijk van Sandra en Samuel.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier.
Kaarten voor de avondfilm koop je hier.
Of vanaf een uur voor aanvang van de film aan onze kassa.
KIJK DE TRAILER
anatomy of a fall
KIJK UIT!
ALVAST NOTEREN
PRIJSWINNAAR MET INLEIDING DOOR MARCEL LENSSEN
VR 24 NOV / v.a. 19 U / AVONDFILM SPECIAL - TOTEM (9+)
VIER STERREN IN DE VOLKSKRANT
ZA 9 DEC 20 U JULIAN HETZEL - SPAFRICA
ALTIJD LEUK: EEN PREMIÈRE!
ZO 4 FEB 2024 15.00 UUR BONTEHOND - DIT VIND JIJ LEUK (8+)
BEHOEFTE AAN EEN GROTE LEIDER?
ZA 2 MRT 2024 20 U THEATER UTRECHT - VERSUS