Ga direct naar inhoud

Komende weken (en maanden) in Corrosia!

De vakantie komt eraan, maar wij zitten niet stil. De filmzomer begint bijna en we bereiden ons voor op het nieuwe theaterseizoen. Lees er alles over in deze nieuwsbrief!
EXPO
ZA 15 JUNI 13 & 15 U / gratis rondleidingen
Het werk van Sarah Carlier onderzoekt steeds opnieuw hoe mensen functioneren in een voortdurend veranderende samenleving. Onze rondleiders vertellen je graag meer over de tentoonstelling, Carlier als kunstenaar, en het creatieve proces achter haar werken.
Rondleidingen zijn gratis, maar reserveer een plek via onze website om zeker te zijn van deelname. Ze duren maximaal een uur en zijn rolstoelvriendelijk. Mis deze unieke kans niet om meer te weten te komen over haar kunst!
LEES MEER
From Jesus to Dinosaur | Sarah Carlier | Expo | moderne kunst | almere | haven
FILM
VR 21 JUNI / 11 & 20 U / I Love you More (AL)
Na een jaar van intieme onlinegesprekken staat de Kosovaarse tiener Ben op het punt zijn grootste droom waar te maken: Leo, zijn eerste liefde, ontmoeten. Zijn hart klopt vol passie terwijl hij hun ontmoeting zorgvuldig plant.
In juni vieren we Internationale Pride maand met films voor en door de LHBTQIA+ community, om deze groep een podium te bieden. Wij vinden het belangrijk om hun verhalen te delen en te ondersteunen. Kom en vier Pride maand met ons!
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
I love you more | film | corrosia | filmhuis | lhbtqi
CINEKID FESTIVAL / JEUGD FILM
WO 26 JUNI / 15 U / DIKKIE DIK EN DE VERDWENEN KNUFFEL (AL)
Samen met Cinekid organiseren we een speciale vertoning van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel.
In deze super leuke animatie film ontdekt Dikkie Dik tot zijn grote schrik dat Beer, zijn allerliefste knuffel, plotseling verdwenen is. Verteld door Burny Bos, is Dikkie Dik en de verdwenen knuffel een interactieve filmervaring waar kinderen volop mee kunnen doen.
Tijdens deze Cinekid specials word je van tevoren helemaal klaargestoomd om goed mee te kunnen doen tijdens de film. Met de Cinekid illustratiebladen kun je Dikkie Dik helpen ruiken, nieuwe vriendjes ontmoeten en zijn knuffel terugvinden.
Ook wordt de film ingeleid met een korte voorfilm waarin je een kijkje achter de schermen krijgt én de cast en crew geeft je tips voor het meedoen met deze film.
Tussen 14:00 en 15:00 uur is er een knutselactiviteit waar je een kleurplaat kunt maken of je eigen masker kunt ontwerpen. We maken er een feestje van!!
Kaarten koop je hier  
KIJK DE TRAILER
Cinekid 2024 | Dikkie Dik | film | jeugd | corrosia | almere
FILM
VR 28 JUNI / 11 & 20 U / LA BELLA ESTATE (12+)
In het jaar 1938 verhuist de zestienjarige Ginia naar Turijn, waar ze de liefde vindt bij een schilder. Haar leven verandert nog meer wanneer ze Amelia ontmoet, een provocatieve leeftijdsgenoot die haar introduceert in de Boheemse wijken. Ginia ontdekt een nieuwe wereld van kunstenaars en vrijheid, wat haar diep verwart maar ook fascineert. Tijdens haar 'mooie zomer' beleeft ze haar eerste grote liefde en leert ze de moed te vinden om echt zichzelf te zijn.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
La Bella Estate | film | filmhuis | Corrosia | Almere | Haven
START FILMZOMER met SPECIAL
VR 5 JULI / 19.30 U / Pianoduo Marte Gerritsma & Tamara Laverman
Op vrijdag 5 juli starten we onze lekkere lange filmzomer met de film Bolero. Voorafgaand aan de avondfilm hebben we een bijzonder muzikaal voorprogramma!
Te horen is Ma Mere l’Oye (Moeder de Gans): vijf korte stukken voor piano quatre-main (twee spelers aan één piano). Marte Gerritsma en Tamara Laverman, bekend van het conservatorium in Zwolle, zullen dit stuk van Maurice Ravel uitvoeren.
Marte speelt in diverse kamermuziekensembles en is actief als pianodocente. Tamara combineert haar werk als pianiste en docente met activiteiten in film en digitale muziek. Hun gezamenlijke optreden is een unieke samenwerking, mede mogelijk gemaakt door Corrosia en Goede Rede concerten. Te bezoeken met geldig filmkaartje.
LEES MEER
Bolero | voorprogramma
KIJK UIT!
ALVAST NOTEREN
Het nieuwe theaterseizoen staat (bijna) helemaal online! En wij kunnen nu al niet kiezen waar we heen willen. We hebben zo veel zin in al die mooie, bijzondere theaterproducties.
Hier vind je het overzicht van de theatervoorstellingen die je vanaf eind september bij ons kunt verwachten. 
Wil jij ook niets missen, dan kun je een drie maanden CorrosiaPAS overwegen! Je zit dan vanaf het moment dat je hem aanschaft (of laat ingaan) helemaal goed in Corrosia.
Bekijk hier alle PAS mogelijkheden
Kim Karssen | Frascati producties | Corrosia | Almere
NIEUWE THEATER KIJKCLUB
Word ook een theaterkenner!
Tijdens de Theater Kijkclub Almere zie je niet alleen prachtige voorstellingen tegen een gereduceerd tarief, maar word je ook meegenomen in de wereld van theater en alles wat daarachter schuilgaat. Elke voorstelling wordt ingeleid door theaterkenner Floortje Bakkeren. Zij neemt je mee in de achtergronden van de voorstelling. Zo kom je meer te weten over bijvoorbeeld de regie, manier van spelen, het gezelschap en het stuk.

PROGRAMMA 24-25
WO 02.10 Suburbia – Osso
ZA 30.11 Kim Karssen – We're all alone in this together
WO 15.01 Compagnie Red, Yellow and Blue – Who’s afraid of Oscar Wilde
ZA 08.02 De Veenfabriek – Lof der Zotheid
WO 19.03 Frascati Producties – Het spektakeltje
DO 24.04 Mevrouw Ogterop – De eeuwige jachtvelden

Hier lees je meer over de Theater KijkClub en over Floortje.
Mevrouw Ogterop Producties | Theater | Corrosia | Almere
Festival Almere Speelt
ZA 29 JUNI - een culturele proeverij op het Almeerderstrand
Op zaterdag 29 juni van 11:00-20:00 uur vindt de eerste editie van Almere Speelt plaats op het Almeerderstrand. Rondom StrandLAB bieden Almeerse en Flevolandse podiumorganisaties een divers programma met muziek, theater, dans, spoken word en performances voor alle leeftijden. Geniet van optredens van onder andere Black Pencil, BonteHond, FlevoEnsemble, Lilian Vieira en PLAN D-. Het evenement biedt een culturele proeverij voor een breed publiek en na afloop is er een Silent Disco vanaf 20:00 uur. Voor eten en drinken kun je terecht bij strandrestaurant PoortDok en diverse foodtrucks.
Festival Almere Speelt wordt georganiseerd door de diverse culturele instellingen in Almere, verenigd
in Directie Overleg Culturele Instellingen Almere (DOCA).
Klik hier voor meer informatie over het programma en de tijden.
Almere speelt

Deel dit artikel