Ga direct naar inhoud

In Corrosia: o.a. Theater Artemis | Toneelschuur Producties | Avondfilm Special!

Even waren alle spotlights vorige week op Corrosia gericht toen de nieuwe Videoland serie ‘Een moord kost meer levens’, naar het gelijknamige boek van Peter R. de Vries, bij ons werd gelanceerd. Deze week gaan we terug naar ‘normaal’ en richten de spotlight weer gewoon op de mooie voorstellingen en films in Corrosia.
THEATER
WO 22 NOV – 20 U Theater Artemis(…) een voorstelling die schijt heeft aan zijn ...
Officieel is dit een voorstelling voor iedereen vanaf 12, maar alles wat Jetse Batelaan maakt is ook (zeer) geschikt voor volwassenen. Het maakt dus niet uit dat de kinderen niet (meer) meewillen en dat er (nog) geen kleinkinderen voorhanden zijn.
Gewoon komen, want deze voorstelling won de Gouden Krekel in 2021. Het juryrapport omschreef de voorstelling als “een onmiskenbare Batelaan” en dan weet je al hoe laat het is!
Ook uit het juryrapport: “(...) een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel is behoorlijk vaag, laat zich lastig navertellen, maar van begin tot het einde raak. Een overrompelende theaterervaring…”. 
Centrale vraag is: wat is echt en wat is nep? En kan kunst daar iets over zeggen? De hoofdpersonages raken op hilarisch absurde wijze steeds verder van de werkelijkheid verwijderd. En dat is helemaal niet kinderachtig.
Kaarten koop je hier.
Artemis | jeugd | theater | Almere | Corrosia | Almere Haven
FILM
VR 24 NOV – 11 & 20 U TÓTEM
We zijn al weer bijna aan het eind van onze eerste themamaand gekomen. In november programmeerde we alleen maar winnaars. Films die hoge ogen gooiden op internationale filmfestivals. We sluiten af met Tótem: een liefdevolle zoektocht naar leven in de nabijheid van de dood van Lila Avilés. De Volkskrant gaf 4 sterren en schreef: “In het bijzonder fraaie Tótem is ieder moment gedrenkt in zowel het leven als in rouw en verlies.” De film begon zijn zegentocht langs internationale filmfestivals in Berlijn waar het genomineerd werd voor een Gouden Beer en de Ecumenical Juryprijs in de wacht sleepte.

AVONDFILM SPECIAL
Speciaal voor bezoekers van de avondfilm hebben we Marcel Lenssen, een graag geziene gast in ons theater, gevraagd een inleiding te geven bij deze film. Tijdens deze inleiding gaat Marcel in op de rijke Mexicaanse filmgeschiedenis, - doordrenkt van tragiek en magie -, en hoe we deze prachtige film van aanstormend talent Avilés daarbinnen moeten plaatsen. De film past naadloos in de lijst van schitterende films, gemaakt door jonge vrouwelijke regisseurs (Greta Gerwig, Cloé Zhao, Céline Song), die op dit moment de wereld veroveren.
Deze inleiding is te bezoeken met een ticket voor de avondfilm en begint om 19 uur. We kleden de avond gezellig aan met Mexicaanse hapjes en drankjes om in de sfeer van de film te blijven.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier.
Kaarten voor de avondfilm koop je. 
Totem
THEATER
ZA 25 NOV/20 U & ZO 26 NOV/16 U Vanja Rukavina/toneelschuur productiessuperposition
Vanja Rukavina vraagt zich af of je tot een wiskundige formule kunt komen om culturele misverstanden te voorspellen en daarmee voorkomen. Hij kiest daarbij als praktijkvoorbeeld de (immense) culturele verschillen tussen Nederlanders en Japanners. 
Elkaar een hand geven bijvoorbeeld. Iets waar je niet echt bij nadenkt (behalve in Coronatijd), maar het wordt een dingetje als je de hand gaat schudden van iemand met een andere culturele achtergrond. Geef je een slappe of een stevige? Gestrekte of gebogen arm? Hard of zacht schudden? Wat doe je met de rest van je lijf? Het is een voorbeeld uit Superposition. De voorstelling is met sterren is overladen! Vier in NRC Handelsblad: “Superposition is (…) tegelijkertijd een ode aan als een satire op doorgedreven wetenschappelijk positivisme.”
Kaarten voor zaterdag 25 november koop je hier.
Kaarten voor zondag 26 november koop je hier.
Superposition | Vanja Rukavina | Toneelschuur Producties | Almere | Corrosia Theater
VRIJDAG NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 17 NOV / 11 & 20 U ELEPHANT
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier.
Kaarten voor de avondfilm koop je hier.
Of vanaf een uur voor aanvang van de film aan onze kassa!
KIJK DE TRAILER
Elephant