Ga direct naar inhoud

In Corrosia: o.a. Rose Stories, Het Zuidelijk Toneel en meer..

De ene na de andere mooie recensie verschijnt over voorstellingen en films die binnenkort in Corrosia te zien zijn. En dat is heel fijn: het onderstreept dat ons vooruitstrevende en uitdagende programma wordt gewaardeerd en zeer de moeite waard is.
THEATER
ZA 24 FEB / 20 U / ROSE STORIES 233 ºC
Het Parool schreef "Wederom een parel van regisseur Abdel Daoudi" en de Volkskrant gaf het ★★★★ en schreef: "De voorstelling '233 ºC' is het mooist wanneer we dicht bij de door psychoses geteisterde Jason blijven."
In 233 ºC wordt op een aangrijpende manier de complexe problematiek van geestesziekten belicht.
Het verhaal draait om Jason, een jonge man die worstelt met zijn innerlijke wereld vol wanen en angsten. Tegelijkertijd probeert hij zijn plek te vinden in de buitenwereld. Dalorim Wartes, die de rol van Jason vertolkt, brengt in 233 ºC op indringende manier de realiteit van psychische aandoeningen naar voren.
De voorstelling is gebaseerd op de ervaringen van regisseur Abdel Daoudi met zijn eigen broer, die ook gevoelig is voor psychosen. 
Meer informatie en een korte trailer vind je hier 
KAARTEN KOOP JE HIER
Rose Stories | 223 C | theater | Corrosia | Almere | Haven
THEATER
DO 29 FEB / 20 U / HET ZUIDELIJK TONEEL / DE NIEUWE HELDEN EN ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUK
Ondanks de welvaart in Nederland blijft armoede en ongelijkheid een hardnekkig probleem. We praten erover, nemen maatregelen, maar echte veranderingen blijven uit.
Het Zuidelijk Toneel draait daarom de rollen om: op het podium staat een betoverend decor en een 11-jarig kind dat je meeneemt in een hedendaags sprookje.
Het is het verhaal van 6 à 8% van de Nederlandse bevolking die in een gezin leeft met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en daardoor risico loopt op armoede. Een schrijnende situatie, vooral nu inflatie en stijgende energiekosten het probleem verder aanscherpen. Deskundigen zijn het erover eens dat we ongelijkheid kunnen verminderen met doortastende maatregelen. Waarom aarzelen we dan nog?

De Volkskrant schreef over En ze leefden nog lang en gelukkig "Een ontroerende voorstelling over armoede" en gaf de voorstelling ★★★★
KAARTEN KOOP JE HIER
Het Zuidelijk Toneel | en ze leefden nog lang en gelukkig | Corrosia | theater | Almere | sprookje
FILM
VR 1 MRT / 11 & 20 U / SIMPLE COMME SYLVAIN (12+)
De hele maand maart draaien we films voor en door vrouwen om zo aandacht te vragen voor Wereld Vrouwendag op 8 maart. Daarmee beginnen we al op vrijdag 1 maart. In Simple comme Sylvain zien we Sophia, een telg uit een welgestelde familie van academici, die haar grote liefde vindt. Dat is niet een prins op het witte paard, maar in een klusjesman met een witte pick-up. Dit komt als een verrassing, zowel voor haarzelf als voor haar familie, die een tikje neerkijkt op haar keuze. Deze film draait het traditionele Assepoesterthema om en wordt intelligent verteld vanuit een vrouwelijk perspectief door regisseur Monica Chokri.
Kaartjes voor de ochtendfilm koop je hier
Kaartjes voor de avondfilm koop je hier
KIJK DE TRAILER
simple comme sylvian
ZA 2 MRT / 20 U / THEATER UTRECHT VERSUS
Het verlangen naar een sterke persoonlijkheid is tegenwoordig weer voelbaar aanwezig. In Versus vervult acteur Vincent van der Valk die rol. Hij is de charismatische leider met mogelijk politieke ambities. Aan zijn interviewer ('Ntianu Stuger) de uitdaging om hem kritisch te ondervragen. Hun gesprek, geschreven door Van der Valk en Casper Vandeputte, is een meeslepende verbale strijd waarin de waarheid, het oordeel van het publiek en uiteindelijk de macht centraal staan.
MEER INFO & KAARTEN
Theater Utrecht | Versus | Theater | Almere | Haven
DANS
DI 5 MRT / 20 U / JASPER VAN LUIJK & ISABEL MELOEN / SHIFFT ONE TOUCH
Elkaar aanraken is een taal op zich, een taal die we meer dan ooit hebben gemist tijdens de corona periode. In een wereld waarin we meer op onszelf zijn aangewezen, komt de betekenis van aanraking nog sterker naar voren. Het is namelijk een manier waarop we vertrouwen opbouwen, empathie tonen en verbinding maken.

In de dansvoorstelling One Touch van Jasper van Luijk, geïnspireerd door de ervaringen tijdens de coronaperiode, worden deze thema's prachtig verkend. In drie duetten en groepsscènes zie je hoe de dansers elkaar leunend en steunend vinden, in een betoverende, vloeiende en acrobatische dansstijl. Het is een uitnodiging om je te laten meevoeren door de taal van het lichaam, om te voelen hoe belangrijk en krachtig aanraking kan zijn, zelfs als woorden tekortschieten.
MEER INFO & KAARTEN
Jasper van Luijk / SHIFFT / One Touch | Corrosia | Theater | Almere | Almere Haven
MUZIEKTHEATER
ZA 9 MRT / 20 U / FRASCATI PRODUCTIES / LENZ KATIE CRUEL
Stap binnen in het dystopische universum van collectief LENZ met hun nieuwste voorstelling, Katie Cruel. Deze intrigerende voorstelling verkent de complexe dynamiek tussen slachtoffer, dader en toeschouwer, geïnspireerd door Schotse murder ballads en eeuwenoude moordsprookjes.
Katie, een jonge metalartiest, is net aangekomen in de stad en vecht elke dag om te overleven. Ondanks haar vlucht uit een conservatieve plattelandsgemeenschap, wordt ze nog steeds door haar jeugdtrauma's achtervolgd.
Op een nacht ontmoet ze een oudere man in een verlaten steegje na haar optreden. Hun onverwachte ontmoeting en de gebeurtenissen die volgen, onthullen diepe kloven tussen generaties, genders en klassen.

Met pakkende dialogen en Schotse folk, schildert LENZ een ruig, eenzaam en tegelijk teder portret van Katie. Een jonge vrouw getekend door trauma, op zoek naar hoop en bereid om tot het uiterste te gaan in een wereld die haar weinig perspectief lijkt te bieden.

Nog nooit een Murder Ballad gehoord? Luister via Spotify alvast naar de muziek van Katie Cruel.
MEER INFO & KAARTEN
Frascati Producties / LENZ / Katie Cruel
VRIJDAG NAAR DE FILM?! DAT KAN!
VR 23 FEB / 11 & 20 U / THE ALBANIAN VIRGIN (16+)
KIJK DE TRAILER
Albanian Virgin | film | Corrosia | filmhuis | Almere | Haven
KIJK UIT!
ALVAST NOTEREN
Voor iedereen die zich nog hiphopper voelt omdat ‘ie uitging in de jaren ‘90
WO 20 MRT / 20 U / DIEHELEDING – WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR

Het laatste deel in het drieluik rond de Noorse schrijver Jon Fosse
DI 23 APR / 20 U / TG STAN / DISCORDIA – WARM

Hakken, schieten, zagen, vallen, vechten en weer doorgaan met Rogier in ’t Hout en Kim van Zeben
WO 1 MEI / 15 U / KIM VAN ZEBEN THEATERPRODUCTIES - BEUK! (4+)

Deel dit artikel