Ga direct naar inhoud

In Corrosia: o.a. Mevrouw Ogterop Producties en een bijgeboekte voorstelling

Februari leek heel even een wat voorstellingsluwe maand te worden, maar we zijn bijzonder blij dat we de indrukwekkende en indringende voorstelling 233 ºC van Rose Stories hebben kunnen bijboeken. Een voorstelling waarin “met liefde en zorg” regisseur Abdel Daoudi de hoofdpersoon, ontroerend gespeeld door Dalorim Wartes, portretteert.
THEATER
WO 14 FEB / 20 U / MEVROUW OGTEROP PRODUCTIES / DE KANT VAN ADA
Het NRC gaf ★★★★ en schreef: "In een sober decor van lege tafels en een groot raamkozijn zet Dunselman – dankzij haar natuurlijke spel en de vlotte tekst van Middendorp – een kwetsbaar en invoelbaar personage neer. Zo invoelbaar zelfs, dat het als kijker even duurt voor je beseft dat je aan Ada niet de meest betrouwbare verteller hebt."
In De Kant van Ada staat de vraag centraal hoe het mogelijk is dat je de andere kant op kijkt als er onder je ogen hele nare dingen gebeuren. Het lijkt erop dat als de feiten te lelijk zijn, we het vermogen bezitten om ze niet te zien. Mevrouw Ogterop Producties maakte er een aangrijpende voorstelling van.
KAARTEN KOOP JE HIER
Mevrouw Ogterop Producties | De kant van Ada | Corrosia | theater
CorrosiaPas Actie
We verklaren je de liefde
Staat woensdag 14 februari al rood omrand in je agenda? Niet alleen kun je die dag je lievelingsmens verrassen met een doos Merci of een leuk kaartje. Je kunt ook vanaf 12 uur bij Corrosia terecht om je nieuwe CorrosiaPas te halen en er dan de tweede gratis bij te krijgen. Dat is nog eens liefde! 
Lees meer over Valentijns actie
Valentijnsdag actie | Corrosia | corrosiapas | twee voor de prijs van een
FILM
VR 16 FEB / 11 & 20 U / ROCCO & SJUUL (9+)
De Filmkrant schreef: “De nuchtere, zichzelf wegcijferende ANWB-­vrouw op leeftijd is alomtegenwoordig in Nederland en tóch blijft ze vrijwel onopgemerkt, ook in de bioscoop. In dit omgekeerde Romeo & Julia-verhaal beleeft zij haar romance in de spotlights.” Een echte feelgoodfilm van regisseur Anna van der Heide met in de hoofdrollen Beppie Melissen en Sabri Saad El-Hamus.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier
Kaarten voor de avondfilm koop je hier
KIJK DE TRAILER
Rocco en Sjuul
JEUGDTHEATER
MA 19 FEB / 15 U / ZAAK A / DE BAAS (5+)
Draai de rollen eens om in de voorjaarsvakantie
Soms is het goed om de zaken eens om te draaien. Bijvoorbeeld als je baas zich misdraagt. ‘En dan deden we nu dat jij de hond en ik de baas was!’, zegt Poedel tegen zijn dompteur Monica. Vanaf dan breekt er een ware machtsstrijd los en ontstaat een ontregelend en interactief uurtje spektakel voor hoofd, hart en hoepel. Met als grote vraag: wie is hier de baas?

Bij Jeugdtheatergezelschap de zAAk A draait het niet alleen om vermaak, maar ook om het prikkelen van de fantasie en het stellen van wezenlijke vragen. Theatermaker en oprichter Annelies Appelhof, tevens kinderfilosoof, brengt in haar voorstellingen belangrijke thema's aan de oppervlakte. Wat is rechtvaardigheid? Hoe weet je wat waar is? En zijn jouw ideeën hetzelfde als die van anderen? 

In De bAAs staat het thema macht centraal. Het begint met een hond en een dompteur, maar al snel wordt duidelijk dat de hond niet zomaar wil gehoorzamen. Het resulteert in een spel van machtsovernames en pogingen daartoe, waarbij verschillende personages zich willen laten gelden. Wat deze voorstelling zo interessant maakt, is dat het publiek constant wordt uitgedaagd om mee te denken. Kinderen vanaf 5 jaar worden actief betrokken bij het spel en vullen de rol van aanklager, verdediger en rechter met enthousiasme in.
Kaarten koop je hier
KIJK DE TRAILER
Zaak A | de Baas | jeugdtheater | Corrosia | voorjaarsvakantie
Bijgeboekt / Theater
ZA 24 FEB / 20 U / ROSE STORIES / 233 ºC
Niet in onze brochure en nog maar net op onze website: de bijgeboekte voorstelling 233 ºC van Rose Stories. Het Parool schreef: “Wederom een parel van regisseur Abdel Daoudi.” En de Volkskrant gaf ★★★★ en schreef: “De voorstelling 233 ºC is het mooist wanneer we dicht bij de door psychoses geteisterde Jason blijven”.

In de voorstelling 233 ºC wordt op een indringende manier de problematiek van geestesziekten, zoals psychoses, belicht. De hoofdpersoon, Jason, leeft in een bloemkoolwijk, waar de logica soms ver te zoeken is. Net als in zijn gedachten raakt hij ook in de buurt soms de weg kwijt. Gespeeld door Dalorim Wartes, laat Jason zien hoe hij worstelt met zijn innerlijke wereld vol wanen en angsten, terwijl hij probeert zijn plek te vinden in de buitenwereld.

De voorstelling is gebaseerd op de ervaringen van regisseur Abdel Daoudi met zijn eigen broer, die ook gevoelig is voor psychosen. Door het perspectief van verschillende personages te tonen, zoals de buurtbewoners en Jason's moeder Naomi, wordt een genuanceerd beeld geschetst van de impact van psychische problemen op iemands omgeving.
233 ºC laat zien hoe belangrijk het is om begrip te tonen voor mensen die anders zijn, en hoe moeilijk het soms is om grip te krijgen op de complexiteit van psychische aandoeningen.

Meer informatie en een korte trailer zie je hier.
Kaarten koop je makkelijk online of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan onze kassa.
Rose Stories | 223 C | theater | Corrosia | Almere | Haven
FILM
VR 23 FEB / 11 & 20 U / THE ALBANIAN VIRGIN (16+)
In een indrukwekkend en aangrijpend drama over onmogelijke keuzes, zien we de Albanese Luana haar onafhankelijkheid op het spel zetten.
Het verhaal speelt zich af in het Albanië van de late jaren vijftig. Onder het strenge regime van de communistische dictator Enver Hoxha wordt het land stevig gecontroleerd. Op het platteland, waar het verhaal zich afspeelt, domineert het rigide en eeuwenoude Kanun-systeem het leven. Dit traditionele stelsel van regels en gewoonten reguleert onder andere het mannelijke gezag en kwesties als eerwraak. Luana staat voor een moeilijke keuze.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier
Kaarten voor de avondfilm koop je hier

KIJK DE TRAILER
Albanian Virgin | film | Corrosia | filmhuis | Almere | Haven
VRIJDAG NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 9 FEB / 11 & 20 U / FALLEN LEAVES
We draaien vrijdag Fallen Leaves (12+) van Aki Kaurismäki. Deze film kreeg ★★★★★ in de Volkskrant.
“In Fallen Leaves weet Aki Kaurismäki fatalisme, hoop en droge humor met elkaar te verbinden”.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier
Kaarten voor de avondfilm koop je hier

KIJK DE TRAILER
Fallen Leaves | film | filmhuis | Corrosia | Almere

Deel dit artikel