Ga direct naar inhoud

In Corrosia: o.a. Le Pot-au-feu, Deeg en ga op blind date...

We zijn weer helemaal terug!
De feestdagen zijn nu echt achter de rug en we zijn met een hoop goede voornemens het nieuwe jaar ingestapt. Dat betekent bij Corrosia: weer een heel jaar mooie en bijzondere voorstellingen en iedere vrijdag de beste filmhuis films!
Welkom in 2024!
FILM
VR 12 JAN / 11 & 20 U / DAS LEHRERZIMMER (6+)
De Duitse film Das Lehrerzimmer is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.
De Volkskrant gaf ★★★★☆ en schreef: “een meeslepende, claustrofobische thriller”. 
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier
Kaarten voor de avondfilm koop je hier

KIJK DE TRAILER
Das Lehrerzimmer
EXPO
Rondleidingen Graduation Show
Elke zaterdag kun je om 13 en 15 uur een gratis rondleiding volgen in onze Expo. Zo kom je alles te weten over de werken die deel uitmaken van de tentoonstelling. Je reserveert via onze kassa, maar de kaartjes zijn gratis.

MEER INFO & RESERVEREN
Gradiuation Show | Expo | Corrosia | beeldende kunst | academie
THEATER
WO 17 JAN / 20 U / FEIKES HUIS / JEF VAN GESTEL & Peter Vandemeulebroecke - DEEG
In een aaneenschakeling van komische scènes betreden Peter Vandemeulebroecke en Jef van Gestel, bijna als de Dikke en de Dunne, het toneel met een ongewoon accessoire: deeg. Een simpele combinatie van meel en water. De voorstelling begint met een scène waarbij de twee achter een tafeltje zitten met een zak meel voor hun neus. Verlekkerd proppen ze handenvol meel in hun mond, kauwen vol overgave en blijven maar nemen, alsof ze er geen genoeg van kunnen krijgen. Met de propjes deeg uit hun mond maken ze vormpjes, sigaren, ze blazen stoer de meelrook in de lucht. Een hilarische scène en zo volgen er nog veel meer.
De pers was unaniem lovend over deze voorstelling.
“Met de lijven vol verf, meel en deeg poseren ze in militante, triomfantelijke tableaux vivants, fraai uitgelicht, in een bad van unheimische klanken” schreef NRC en “Er is – ook in de opgeroepen beelden – een zweem van lijden en overgave. Dat maakt Deeg veel meer dan een uitzinnig staaltje ‘creatief met deeg’” schreef De Groene Amsterdammer.
Deeg is dan ook een hele bijzondere beleving.
KAARTEN KOOP JE HIER
Feikes huis | Deeg | theater
FILM
VR 19 JAN / 11 & 20 U / LE POT-AU-FEU
Voor iedereen die van eten, koken en Frankrijk houdt: Le Pot-au-feu!
De Volkskrant schreef: "Niet eerder gaf regisseur Trần Anh Hùng zijn gedenkwaardige kookscènes zo veel speelruimte en niet eerder wist hij karakterpsychologie en gastronomie zo treffend met elkaar te versmelten” en gaf de film ★★★★★
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
Le pot aux feu
FILM
VR 26 JAN / 11 & 20 U / IL COLIBRÌ (9+)
Tolstoj schreef: “Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen manier” en hij had gelijk.
In Il Colibrì zijn generaties van dezelfde familie, om variërende redenen, ongelukkig. Ongelukkige huwelijken, ongelukkige jeugdliefdes of algehele moeite met het leven. Niets blijft ze bespaard. Regisseur Nanni Moretti baseerde zijn film op de veel geprezen roman van Sandro Veronesi. Met de slechtziende oogarts Marco (Pierfrancesco Favino) als 'stralend' middelpunt.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier 
Kaarten voor de avondfilm koop je hier 
KIJK DE TRAILER
Il Colibri
THEATER
ZA 27 JAN / 20 U / CLUB LAM - MAANKONINGIN
In Maankoningin brengt Club Lam de geschiedenis van een vergeten vrouw over het voetlicht. Maria Theresia van Oostenrijk gaat ten onder aan haar ongelukkige huwelijk met Zonnekoning Lodewijk XIV, die vooral bezig is met zichzelf, zijn affaires en balletoptredens. In de typerende theatermix van Club Lam vol geestige persiflages op de lifestyle van nu, wordt het een even treurige als hilarische voorstelling.
Club Lam (opgericht in 2018) maakt zich sterk voor het vrouwelijk perspectief in de (theater)wereld. In Maankoningin stelt Club Lam de gezondheidszorg in de achttiende eeuw aan de kaak, waar dokters alleen het mannenlichaam bestudeerden en ze het vrouwenlichaam liever niet onderzochten. Daarmee trekt Club Lam een parallel naar het hier en nu. Nog steeds krijgen vrouwen niet altijd de zorg die ze nodig hebben omdat bij medische onderzoeken de man lang de norm is geweest. Dat het vrouwenlijf op een andere manier ziek wordt en dat vrouwen anders reageren op het gebruik van medicijnen wordt gelukkig steeds meer duidelijk.
KAARTEN KOOP JE HIER
Club Lam - Maankoningin | Almere | theater | Almere Haven
SPECIALE ACTIE
Niet meer alleen naar de film? Vind je filmmaatje!
Als je je voorgenomen hebt om vaker naar de film (of een voorstelling) te gaan, maar je weet niet zo goed met wie, dan hebben wij misschien een oplossing voor je!
Februari is de maand van de liefde en daar hoort ook de liefde voor cultuur bij! Daarom speelt Corrosia graag voor culturele cupido en organiseren we op vrijdag 16 februari de Rocco & Sjuul Blind Date zodat jij je nieuwe filmmaatje kunt ontmoeten.

Hoe werkt het?
Geef je voor donderdag 1 februari op door te mailen naar info@corrosia.nl. We willen graag weten wie je bent, je leeftijd, je hobby’s en een bijzonder feitje over jezelf. Wij gaan dan op zoek naar jouw perfecte filmmaatje.
Op vrijdag 16 februari om 19:15 uur ontmoet je hem/haar aan de speciale Filmmaatjes tafeltjes om kennis te maken. We zetten genoeg leuke en lekkere dingen klaar om het meteen gezellig te maken. Vervolgens bezoeken jullie om 20:00 uur de film Rocco & Sjuul.
En daarna is natuurlijk de hamvraag: “Willen jullie elkaar nog een keertje zien?”.
Let op: ticket voor de film koop je zelf online of aan de kassa op de avond zelf.
Rocco en Sjuul

Deel dit artikel