Ga direct naar inhoud

In Corrosia: o.a. Club Lam, De Gemeenschap en veel film

De kop is eraf. Januari is alweer bijna voorbij. We hebben Blue Monday gehad en kunnen dus gewoon verder met prachtig theater en mooie films.
MUZIEKTHEATER
ZA 27 JAN / 20 U / CLUB LAM - MAANKONINGIN
Maankoningin werpt een blik op Maria Theresia van Oostenrijk, een vrouw vergeten door de geschiedenis. Het verhaal onthult haar tumultueuze huwelijk met Zonnekoning Lodewijk XIV, doorspekt met geestige persiflages op hedendaagse levensstijlen. Een mix van tragedie en hilariteit in de kenmerkende stijl van Club Lam.
Zieke koningin wordt aan haar lot overgelaten
Maria Theresia, gespeeld door Ella Kamerbeek, ligt lijdend aan een tumor in een rond gouden bed. Haar man Lodewijk XIV, bijgenaamd Lo, verschijnt in balletpak op het scherm boven haar bed, onverschillig voor haar lijden. Op het podium tonen grote schermen de posts en favoriete influencers van Maria Theresia, waar sociale media de oplossing lijken te bieden voor alle problemen.
“Is mijn man een narcist?” vraagt Maria Theresia zich op een bepaald moment af. Als hij blijkt te voldoen aan de vijf kenmerken laat ze zich gillend achterover in haar bed vallen.
Club Lam: Feminisme en Humor
Club Lam, een relatief jong gezelschap opgericht in 2018, zet zich in voor het vrouwelijk perspectief in theater. Hun unieke voorstellingen combineren comedy, feminisme, opera, ballet, film en social media in één explosieve theatertaal. Hoewel de voorstelling de gezondheidszorg uit de 18e eeuw aan de kaak stelt, is het onderwerp, door Club Lam voorzien van humor en snelheid, griezelig actueel.
KAARTEN KOOP JE HIER
Club Lam - Maankoningin | Almere | theater | Almere Haven
MUZIEKTHEATER
WO 31 JAN / 20 U / DE GEMEENSCHAP - OH HAPPY DAYS
Het Parool: “Ga naar Oh Happy Days als je houdt van: popmuziek, geloof, kritiek op de kerk, onmogelijke liefde, absurditeit, mooi geschreven teksten.”
In Oh Happy days laat De Gemeenschap zien hoe een gedeelde overtuiging kan ontaarden in sektarische dwingelandij.
Wat is het fijn om met gelijkgestemde zielen te verkeren! Samen hetzelfde geloof te delen! Religieuze beleving is terug van nooit weggeweest. Geloven is voor veel mensen aantrekkelijk omdat het leven er overzichtelijk door wordt en betekenis krijgt. In Oh happy days verenigt een groep jongeren zich rond een geestelijk leider, stellig overtuigd van diens ideeën, denkbeelden en standpunten. Zíjn overtuiging, en dus de hunne, is de enige juiste. Als een reli-popgroep scharen ze zich om de piano om samen hún waarheid uit volle borst te bezingen.
Theaterkrant schreef op 11 januari 2024
“Regisseur Peters voegt aan het spel tal van fysieke elementen toe, die vooral De Vries en Vlutters met verve aanwenden.” “De mooiste momenten zijn die waarin verwarring en ontreddering overheersen bij Vlutters en De Vries: zij dachten als religieus geïnspireerd koppel met hun relipop zieltjes te kunnen winnen, maar zonder leider redden ze het niet.”
Kaarten bestel je makkelijk online of koop je vanaf een uur voor aanvang aan onze kassa.
KAARTEN KOOP JE HIER
De Gemeenschap | Oh Happy days | muziektheater | corrosia | almere
FILM
VR 2 FEB / 11 & 20 U / UNE ANNÉE DIFFICILE (9+)
De makers van de immens succesvolle film Intouchables richten hun focus ditmaal in hun lichtvoetige stijl op de kloof tussen klimaatsceptici en klimaatactivisten.
Albert en Bruno zijn behalve klimaatsceptici ook onverbeterlijke opportunisten die bij een soort Extinction Rebelliongroep mogelijkheden ruiken om hun problemen te omzeilen. Dat lijkt nog te lukken ook.
Maar ja, dan komt Amor in het spel, want de leidster van de groep is de beminnelijke Valentine. Die heeft echter geen tijd voor de liefde ...
In Une année difficile draait het om een botsing tussen verschillende levenswijzen en -opvattingen, weerspiegeld in personages die naar elkaar toegroeien.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier
Kaarten voor de avondfilm koop je hier
KIJK DE TRAILER
Une annee dificiele
VRIJDAG NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 26 JAN / 11 & 20 U / IL COLIBRÌ (9+)
Il Colibrì springt tussen heden en verleden en vangt het leven van drie generaties.
Kaarten voor de ochtendfilm koop je hier
Kaarten voor de avondfilm koop je hier
KIJK DE TRAILER
Il Colibri
REMINDER
VIND JE FILMMAATJE!
Februari is de maand van de liefde en daar hoort ook de liefde voor cultuur bij! Daarom speelt Corrosia voor culturele cupido en organiseren we op vrijdag 16 februari de Rocco & Sjuul Blind Date zodat jij je nieuwe filmmaatje kunt ontmoeten.

Hoe werkt het?
Geef je voor donderdag 1 februari op door te mailen naar info@corrosia.nl. We willen graag weten wie je bent, je leeftijd, je hobby’s en een bijzonder feitje over jezelf. Wij gaan dan op zoek naar jouw perfecte filmmaatje.
Op vrijdag 16 februari om 19:15 uur ontmoet je hem/haar aan de speciale Filmmaatjes tafeltjes om kennis te maken. We zetten genoeg leuke en lekkere dingen klaar om het meteen gezellig te maken. Vervolgens bezoeken jullie om 20:00 uur de film Rocco & Sjuul.
En daarna is natuurlijk de hamvraag: “Willen jullie elkaar nog een keertje zien?”.

Let op: ticket voor de film koop je zelf online of aan de kassa op de avond zelf.
Rocco en Sjuul

Deel dit artikel