Ga direct naar inhoud

Hallo september! Dit staat er op de planning.

De zomer vliegt voorbij - het is alweer september! En dat vieren wij met drie nieuwe kunstenaars in de Expo, een aantal geweldige films én twee bijzondere theatervoorstellingen. Lees hier alles wat je moet weten en kom langs!

FILM
107 Mothers

"Een inkijkje in de gevangenisroutines: de sleur, de eenzaamheid en tegelijkertijd het gebrek aan privacy." ★★★★ - NRC

Deze bijzondere en authentieke film, een mix van documentaire en fictie, is geïnspireerd op de waargebeurde verhalen van 107 echte moeders in de Odessagevangenis in Oekraïne. De Slowaakse regisseur Péter Kerekes deed lang onderzoek in deze gevangenis en raakte onder de indruk van hoe de opgesloten vrouwen het moeten zien te rooien – met elkaar, en met hun soms verwoeste levens.
In 107 Mothers wordt Lesya veroordeeld tot zeven jaar gevangenis voor moord op haar man. Ze bevalt van hun zoontje Kolya en maakt zich zorgen: als het kind drie is moet hij naar een weeshuis tenzij Lesya een ander, goed onderkomen voor hem weet te regelen. In kalme, bijna serene scènes laat Kerekes zien hoe Lesya steun vindt bij bewaakster Iryna; zij spoort Lesya aan contact te zoeken met haar moeder en zus, zodat zij voor Kolya kunnen zorgen.
Benieuwd? Je kunt 107 Mothers op vrijdag 9 september om 11 en 20 uur zien in Corrosia. Bestel je tickets snel via deze link.

107 Mothers
THEATER
Orkater / Cash

"Cash, zoals ze kortweg heet, is een hartverwarmende muziektheatervoorstelling geworden, een mix van verhalen uit het leven van Cash én uit dat van gitarist Griffioen, op zoek naar de manier waarop hij zijn held het best kan laten schitteren.'' ★★★★ - Trouw
Superfan en gitarist Viktor Griffioen doet al vijftien jaar onderzoek naar Johnny Cash, ‘The Man in Black'. Niet alleen draaide hij zijn platen grijs en spelde hij al zijn lyrics uit – Griffioen reisde meermaals naar Amerika, waar hij tientallen familie- en bandleden sprak en ging undercover in de Billy Graham Evangelic Organisation.
Orkater maakt theater waar muziek in zit en is een graag geziene gast in Corrosia. Dit landelijk spelende Amsterdams muziektheater gezelschap speelt al jaren zeer aansprekende eigentijdse voorstellingen in grote en kleine theaters en we zijn dan ook heel blij om ze in Corrosia te kunnen ontvangen!
Cash is een schitterende, muzikale theatervoorstelling en speelt op donderdag 15 september om 20 uur. Meer informatie en tickets vind je hier.

Cash Orkater
FILM
Strawberry Mansion

We zijn in het jaar 2035. Reclamemakers hebben het voor elkaar gekregen de dromen van mensen binnen te dringen en de overheid heeft vastgelegd dat iedereen belasting moet betalen over hun dromen – hoe fijner en luxer de droom, hoe groter het prijskaartje. James Preble is de belastinginspecteur die de dromen van mensen moet beoordelen om te kijken of hun belastingaangifte klopt. Hij neemt zijn werk erg serieus en lijkt zelf weinig plezier uit het leven te halen. Dan wordt hij uitgenodigd door de excentrieke Arabella, die haar hele leven nog geen enkele droombelasting heeft betaald. Ze vraagt hem om alsnog al haar dromen te onderzoeken. In no-time ontwricht Arabella James overzichtelijke leven.
Maak je klaar voor een komische en romantische dramafilm vól kleur en fantasie! Strawberry Mansion is op vrijdag 16 september om 11 en 20 uur te zien. Meer info en tickets vind je via deze link.

Strawberry Mansion
FILM
Crimes of the Future

“Volstrekt unieke mix van sciencefiction en horror” ★★★★ - VPRO CINEMA

De futuristische sciencefiction-horrorfilm Crimes of the Future vindt plaats in een dystopische toekomst, waar de effecten van vervuiling en klimaatverandering ertoe hebben geleid dat de aardse bevolking zich heeft aangepast aan zijn kunstmatige omgeving. Zo heeft de uitroeiing van infectiezieken de hygiënische praktijken overbodig gemaakt en voelen de meeste mensen door onbekende oorzaak geen pijn meer. Degenen die wel pijn voelen worden gebruikt voor ‘artistieke projecten’. Performancekunstenaar Saul Tenser omarmt zijn veranderende DNA en laat nieuwe, nog onbekende organen in zijn lichaam groeien. Samen met zijn partner Caprice verwijdert hij deze organen in hun provocatieve performances, waar ook de overheid erg geïnteresseerd in lijkt te zijn.
Crimes of the Future is te zien zijn op vrijdag 23 september om 11 en 20 uur. Meer over deze spannende film én tickets vind je hier.

Crimes of the Future
THEATER
De Gemeenschap / Euritmie

"Werken aan de wereld is werken aan jezelf." Vanuit deze overtuiging streven vier vrouwen en een man naar innerlijk evenwicht en naar een verhoogd bewustzijn. In hun zoektocht naar een zachte, harmonieuze en pastelkleurige wereld, gebruiken ze de kunst als domein van de vrijheid en beginnen ze te bewegen. Alles vloeit, alle kleuren zijn zacht en alle lijnen zijn gebogen. Alles wijst strijd en spanning af.


Euritimie is een expressieve danskunst die begin 1900 ontstond rond Rudolf Steiner, bekend als de grondlegger van de antroposofie. Maar vertelt deze zachtaardige, toegankelijke en spanningsloze dans wel het hele verhaal van de mensheid? Is een dergelijke zuivere harmonie wel mogelijk? In hun streven naar mooie en beloftevolle bewegingen zitten de vijf bewegers in Euritmie elkaar en ook zichzelf behoorlijk dwars. Want hoe hard ze ook werken aan hun pastelkleurige wereld – tussen wens en werkelijkheid staan menselijke zwakten in de weg.


De try-out van deze bijzondere voorstelling kun je zien op donderdag 29 september om 20 uur. Klik op deze link voor meer informatie en tickets!

De Gemeenschap - Euritmie
FILM
The Duke

Jim Broadbent (Kempton Bunton) en Helen Mirren (Dorothy Bunton) schitteren in deze warme, komische en ontroerende film. The Duke vertelt het waargebeurde verhaal van een van de gekste kunstroven van de vorige eeuw: de diefstal van het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen.
In 1961 pleegde Kempton Bunton, een zestigjarige taxichauffeur, deze geruchtmakende diefstal uit verontwaardiging over het feit dat het museum het (toen) astronomische bedrag van 160.000£ betaalde voor een schilderij. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven, op voorwaarde dat alle ouderen gratis televisie zouden krijgen. Een verbazingwekkend verhaal, en nog eens waargebeurd ook.
The Duke draait op vrijdag 30 september om 11 uur als Broodje Film, met een heerlijk broodje hüttenkäse met pecannoten, druiven en honing. De film is ook te zien om 20 uur, met een gratis drankje achteraf. Voor meer informatie en tickets, klik op deze link.

The Duke
EXPO
De Kwekerij

Het tentoonstellingsprogramma DE KWEKERIJ is opgedeeld in vier perioden van elk vijf weken. Tijdens iedere periode werken er twee, en soms drie, kunstenaars tegelijk in de tentoonstellingsruimte van Corrosia. De presentatie is wekelijks te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag.
Woensdag 31 augustus hebben de kunstenaars Jerrold Saija en Mayis Rukel, ter afsluiting van hun verblijf in Corrosia, gedeeld waar zij in de afgelopen weken aan gewerkt hebben. Daarna hebben zij het stokje overgegeven aan notjohn, Sanne van Balen en Jana Velu, die de komende vijf weken in onze Expo zullen verblijven. Daarmee is de laatste periode van DE KWEKERIJ van start gegaan.
Kom gerust eens langs om te zien waar zij aan werken!

Expo Jerrold
MORGEN NAAR DE FILM?

Dat kan! Om 11 en 20 uur kun je naar Ich Bin Dein Mensch. Bekijk de trailer en koop je tickets hier.

Ich Bin Dein Mensch

Deel dit artikel