Ga direct naar inhoud

Een gouden zomer

Een zomer met een gouden randje, dat wordt de zomer van 2019. Niet alleen door de warme, zwoele zomeravonden die ons (hopelijk) te wachten staan maar ook door Corrosia's Oscarzomer. In de maanden juni en juli toont Corrosia een inspirerende mix van Oscarfilms. Geniet vanavond nog van de kritische klucht BlackKklansman of zwijmel weg bij de romantische muziekfilm A star is born. Ook dé Oscarwinnaar der Oscarwinnaars Green Book is te zien in Corrosia. De documentaire Man on wire toont de illegale actie van koorddanser Philippe Petit met zijn poging om van de ene Twin Tower naar de andere Twin Tower te lopen. Allemaal films om niet te missen!

Niet alleen de zomer krijgt een gouden randje, maar jij ook! De aankomende editie van Mijn Dinsdagavondfilm is het Almeerse stylingduo Broke Ass Millionaires te gast. Zij laten iedereen schitteren als een miljonair, daarvoor hoef je nog geen gevulde bankrekening te hebben. Broke Ass Millionaires heeft gekozen voor de vertoning van de documentaire The true cost die laat zien wie de echte prijs betaald voor onze 'low-cost high fashion'.

Dat wordt een mooie, bewuste en stijlvolle zomer!

VR 7 JUNI / 11 & 20 U / FILM
Oscarzomer: BlackKklansman (12+)

Geestige pamfletfilm van beroemde regisseur Spike Lee

Een satirische thriller over de zwarte politieagent Ron Stallworth die in de jaren '70 infiltreerde in de Ku Klux Klan (KKK). Door zich voor te doen als een witte man die zijn zorgen uit over zwarte verkrachters dringt hij zelfs door tot KKK-leider David Duke. Gebaseerd op de memoires van de eerste zwarte politieagent in Colorado.

BlackKklansman
VR 14 JUNI / 11 & 20 U / FILM
Oscarzomer: Green Book (12+)

Maar liefst twee Oscars gewonnen!

De film Green Book gaat over een opvallend duo: de zwarte, ingetogen pianist Don Shirley en de witte, Italiaanse ex-uitsmijter Tony Lip. In de jaren zestig reed Lip met Shirley door het zuiden van Amerika voor diens tournee. Leuk feitje: het script is geschreven door de zoon van Lip.

Green Book
DI 18 JUNI / 20 U / FILM
Mijn Dinsdagavondfilm: The true cost (12+)

Almeerse stylingduo Broke Ass Millionaires is taking over

Op één avond kun je de schokkende documentaire The true cost zien, je laten stylen door Broke Ass Millionaires, een foto-expositie van hun eerdere creaties bewonderen én kleding komen ruilen. Wie wil dat nou niet?

MDAF Broke Ass Millionaires
VR 21 JUNI / 11 & 20 U / FILM
Oscarzomer: Man on Wire (AL)

Oscarwinnaar voor de beste documentaire in 2009

De Franse koorddanser Philippe Petit heeft in 1974 getracht om over een koord te lopen tussen de twee gebouwen van het World Trade Center in New York. Deze documentaire vertelt niet alleen over deze gebeurtenis maar ook over de jeugd van Petit. Zo zag hij als tiener een plaatje van het WTC en heeft hij sindsdien het als zijn grote ambitie gemaakt om van de ene naar de andere toren over een koord te lopen. Wat gebeurt er als hij zijn droom kan waarmaken?

Man on Wire
VR 28 JUNI / 11 & 20 U / FILM
Oscarzomer: A Star is Born (12+)

Oscar gewonnen voor beste originele nummer

Lady Gaga schittert als het verlegen zangtalent Ally, dat ontdekt wordt door de vergane glorie countryzanger Jackson Maine (gespeeld door Bradley Cooper). Des te bekender Ally wordt, des te moeilijker Jackson om kan gaan met zijn eigen aflopende bekendheid. De film wordt geroemd om het subtiele samenspel tussen de twee acteurs.

A Star Is Born

Deel dit artikel